Cele mai citite
 


Injecţiile cu Botox reduc intensitatea migrenelor
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Injecţiile cu Botox, larg răspândite în tratamentele cosmetice ca mijloc de îndepărtare a ridurilor, diminuează durerile de cap, susţine o echipă de cercetători americani într-un studiu.
Mai înainte, experţi din Germania au evocat efectul pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene în cazul administrării toxinei botulinice din Botox, relatează miercuri Bloomberg, care preia un articol din ultimul număr al Journal of the American Medical Association.
Cu toate acestea, experţii americani nu sunt de acord cu opinia colegilor lor germani că tratamentul cu Botox ar avea eficienţă maximă în cazul a 80% din pacienţi. Injecţiile cu Botox, susţin ei, au un efect 'slab' asupra persoanelor cu migrene puternice, cu episoade care se repetă de mai mult 15 ori pe lună. În opinia acestora, odată cu îndepărtarea ridurilor, o injecţie cu Botox poate duce la o ameliorare uşoară a sănătăţii, reducând uşor intensitatea durerilor de cap.
'Botoxul are un efect pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene cronice şi dureri de cap, cu o frecvenţă de 2-3 ori lună', menţionează studiul cercetătorilor americani. Deci, beneficiul nu ar fi chiar atât de considerabil, iar în cazul persoanelor cu dureri constante de cap efectul este aproape nul.
Botoxul ca mijloc de combatere a migrenelor a fost acceptat în 2010 în SUA, în ciuda divergenţelor în privinţa impactului preparatului la nivelul comunităţii ştiinţifice locale.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...