Cele mai citite
 


Maramureş: Reparaţiile Spitalului judeţean de urgenţă se încadrează în termenele contractuale, afirmă Mircea Man
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 25 apr /Agerpres/- Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că evoluţia lucrărilor de reparaţie a spitalului se încadrează în termenele contractuale prevăzute cu executantul şi sunt de bună calitate.
'Este un proiect care a avut şansa să fie finanţat şi a fost început în anul 2008. Nu este foarte uşor să duci un asemenea proiect în condiţiile în care rigorile Uniunii Europene sunt extrem de dure. Cu bune şi cu rele, acest proiect este deosebit de important pentru că aici discutăm de starea de sănătate a judeţului. Faptul că avem şi alte intenţii legate de Spitalul Judeţean de Urgenţă, pe lângă dotarea efectivă şi finalizarea acestui proiect, semnifică un obiectiv major atât pentru mine, cât şi pentru cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ. Încă din anul 2008 ne-am propus extrem de multe împreună cu domnul Dr. Călin Pop. Faptul că se va instala un angiograf modern, într-o încăpere la standarde europene, că avem un RMN în spital, că reuşim să dezvoltăm UPU, că se deschide o secţie de chirugie cardio-toracică, consider că sunt investiţii extreme de importante', a spus Mircea Man.
Până în prezent au fost realizate lucrări în valoare totală de 19.141.797,20 lei, ceea ce reprezintă 37,56% din valoarea contractului, care este de 50.959.155,29 lei fără TVA.
Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă are 11 etaje, iar lucrările de reparaţie şi reabilitare s-au efectuat cu dificultate pentru că trebuia asigurată continuitatea actului medical indiferent de condiţii.
Managerul spitalului, dr. Călin Pop, a declarat că lucrările de reparaţie sunt vitale, deoarece de la deschiderea unităţii medicale în anul 1972 n-au fost executate decât lucrări de întreţinere a secţiilor medicale şi a clădirii. AGERPRES/(A, AS-Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Au fost finalizate lucrările de modernizare a SJU Baia Mare Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a principalului spital din judeţ au fost terminate, iar unitatea medicală funcţionează acum la întreaga capacitate.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.