Cele mai citite
 


Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară.
'Conducerea actuală a facultăţii orădene s-a angajat într-un proiect de relansare, în care ne-am propus să luăm tot ce a fost bun până acum, să dezvoltăm ce s-a făcut bine şi în aceeaşi măsură, să găsim noi posibilităţi de stabilizare a facultăţii, precum şi pârghiile de transformare spre progres', a declarat decanul Bumbu, în conferinţă de presă.

Pe lângă măsurile luate pentru eficientizarea procesului de învăţământ, privind cadrele didactice, cursuri şi spaţii, toate reglementate şi îmbunătăţite, prof. dr. Bumbu a anunţat două evenimente de marcă ce vor fi organizate sub egida FMF Oradea.

Noul departament de stomatologie va fi dat în funcţiune pe 23 octombrie, într-un spaţiu nou, de fapt într-o aripă, ocupată de alte instituţii, al clădirii monumentale care adăposteşte facultatea, cu peste 40 de scaune dentare ultramoderne aduse din Germania. Departamentul se va constitui şi într-o clinică universitară cu caracter social, la care vor avea acces persoanele cu venituri modeste.

Congresul de stomatologie va reuni foarte mulţi profesionişti de marcă, din ţară şi străinătate, tot în aceeaşi perioadă, 21-25 octombrie, urmând să aibă loc şi prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2009', care se va adresa tuturor profesioniştilor implicaţi în acţiunile de salvare din România, indiferent de profesia de bază - medici, pompieri, salvatori montani etc.

'Vor fi evenimente importante care se înscriu în eforturile noastre de a da o altă imagine facultăţii noastre. Sper ca în acea perioadă să se vorbească numai de bine şi foarte bine despre facultatea noastră, care a fost supusă unor atacuri nu întotdeauna corecte şi principiale,' a spus decanul Bumbu, ales în această funcţie la începutul anului 2009.

Cea de a XVIII-a ediţie a Zilelor medicale orădene, care are loc în perioada 8-14 octombrie, este o manifestare de tradiţie şi un moment important pentru evoluţia fiecărei facultăţi, fiind oglinda activităţii ştiinţifice a cadrelor universitare, dar şi a studenţilor.
Evenimentul reuneşte peste 350 de participanţi care vor aborda patologii medicale diverse, pe secţiuni, inclusiv de postere, prin prezentări personale sau reprezentând colective, mese rotunde şi cursuri de formare profesională pentru studenţi, medici rezidenţi, medici specialişti, medici primari, susţinute de specialişti de marcă.

'Zilele Medicale Orădene' se înscriu în programul Festivalului Toamna Orădeană, sub coordonarea FMF, în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' şi Spitalul Clinic Municipal de Obstetrică şi Ginecologie din Oradea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: Clinică de medicină dentară, inaugurată la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, a inaugurat vineri, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie şi rectorul Cornel Antal, Clinica de Medicină Dentară, un departament nou al specializării de stomatologie, echipat cu aparatură...
Bihor: Două decenii de activitate SMURD în judeţ, sărbătorite timp de o săptămână Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bihor va marca, în data de 12 octombrie 2013, împlinirea a 20 de ani de la prima intervenţie a unui echipaj SMURD în judeţul Bihor.
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Tabără MASH pentru pregătire în medicina de urgenţă în situaţii speciale Unicul proiect de acest gen din ţară, Tabăra MASH - Medical Adventure School in Holiday, va reuni, în perioada 1-8 august, 65 de studenţi medicinişti din ţară şi medici rezidenţi de medicină de urgenţă, în zona de campare Glăvoi, din Munţii Bihor.