Cele mai citite
 


România va găzdui, în septembrie, primul congres internaţional despre turimul balnear şi medical
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va organiza în septembrie, în România, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), primul congres internaţional despre turismul balnear şi medical, se arată într-un comunicat al MDRT remis, miercuri, AGERPRES.
Ministrul român al Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, s-a întâlnit, în Spania, cu secretarul general al OMT, Taleb Rifai, cu care a discutat agenda de organizare a evenimentului la care vor participa cei mai importanţi specialişti internaţionali în turismul de sănătate, medici, turoperatori şi alţi reprezentanţi ai industriei mondiale a turismului.
'În România se găsesc resurse naturale cu efect terapeutic din toate grupele încadrate în nomenclatorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar factorii naturali ne plasează printre ţările cu cele mai importante astfel de resurse. În ultima perioadă am realizat investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice balneare, am atestat primele localităţi ca staţiuni turistice balneare şi, bineînţeles, am început promovarea acestui produs turistic atât în plan intern, cât şi la cele mai importante evenimente internaţionale. Mai mult decât atât, ne pregătim pentru anul 2013, când va intra în vigoare directiva europeană privind asistenţa medicală transfrontalieră prin care cetăţenii Uniunii vor beneficia de statutul de asigurat în oricare ţară comunitară', a arătat Cristian Petrescu.
Cei doi înalţi oficiali au mai discutat, în cadrul întrevederii, şi despre reuniunea din luna iunie a Consiliului Executiv al OMT pe care România, în calitate de prim vicepreşedinte, o va prezida alături de Kenya, preşedintele consiliului. Temele discuţiei s-au referit şi la suportul pe care România îl poate acorda OMT pentru liberalizarea regimului vizelor, pentru protecţia consumatorilor în domeniul turismului şi pentru creşterea taxelor, în special pentru serviciile aeroportuare, odată cu criza financiară şi cu eforturile guvernelor de a creşte veniturile la bugetele naţionale. Ministrul Cristian Petrescu a promis suportul României pentru iniţiativele OMT, pentru soluţionarea tuturor acestor probleme care constituie obstacole în calea dezvoltării turismului mondial.
În cadrul vizitei de lucru în Spania, ministrul Cristian Petrescu s-a întâlnit, miercuri, la Madrid, cu ministrul spaniol al dezvoltării, Ana Pastor, şi cu secretarul de stat pentru turism, Isabel Borrego Cortés.
OMT este o structură din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite ONU, numără 155 de state membre, 7 teritorii şi peste 400 de membri afiliaţi. România a deţinut vicepreşedinţia Consiliului Executiv al OMT în perioada 2010 - 2011, iar din octombrie 2011 a devenit prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Turismului: România este bine pregătită pentru primul congres internaţional de turism balnear Ministrul Turismului Cristian Petrescu a declarat joi la Buzău că 'ţara noastră este foarte bine pregătită' pentru primul congres internaţional pentru turism balnear şi medical din luna septembrie şi că 'la Bucureşti vor fi prezente cele mai importante nume din domeniul turismului'.
Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Avem nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească România are nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească, de la echipamente performante până la clădiri şi spaţii corespunzătoare, a declarat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Staţiunea Băile Herculane din Caraş-Severin, de la istoricul impresionant la unicităţile pe care le oferă Staţiunea Băile Herculane a atras mereu turişti datorită celebrelor ape termominerale, a aerului ce prezintă o ionizare naturală similară cu cea care poate fi respirată la 3.000 de metri, dar şi datorită istoricului zonei.