Cele mai citite
 


Sulfina Barbu: Decizia CCR privind pensionarii trebuie respectată; există soluţii legislative
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Muncii, deputatul Sulfina Barbu, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale din România privind pensionarii trebuie respectată şi a susţinut că există soluţii legislative pentru această problemă.
"Decizia CCR trebuie respectată, aici nu există niciun dubiu. Cred că avem o soluţie la îndemână în Parlament, ordonanţa 117 să fie modificată, este vorba despre ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, articolul care se referă la această contribuţie să fie pus în acord cu prevederile din decizia CCR, iar referitor la sume, le-am sugerat colegilor din Guvern următoarea soluţie. Să fie calculat pentru fiecare pensionar cât a contribuit pe sănătate şi sumele să fie considerate sume în avans recunoscute pentru fiecare pensionar să nu mai fie reţinută contribuţia de sănătate până la stingerea acestei sume", a spus Sulfina Barbu.
În opinia ei, va fi luată în calcul şi dobânda de referinţă pentru aceste sume, întrucât "este dreptul oamenilor", iar pe viitor banii să nu mai fie reţinuţi din pensiile celor care sunt în cauză, ci să fie considerate plăţi în avans. 'Este o soluţie corectă firească şi sper colegii din Guvern să o ia în calcul în analizele pe care le fac', a afirmat deputatul PDL.
Barbu a mai spus că Ministerul Finanţelor, Casa de Pensii, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii sunt cei mai importanţi actori care trebuie să se pună de acord ca fiecare pensionar să primească înştiinţarea corectă.
Deputatul PDL a spus că fără legea de aprobare a Ordonanţei 117, singura soluţie pentru pensionari "rămâne instanţa".
În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, Curtea Constituţională s-a pronunţat, pe 13 martie. Curtea Constituţională a constatat că 'dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei'. AGERPRES/(A-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Horia Cristian (PNL): Este nevoie de o restructurare profundă a sistemului de asigurări de sănătate Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de o restructurare profundă a sistemului asigurărilor de sănătate.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
MS: În prezent, toate categoriile de pensionari - asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate Toate categoriile de pensionari din România sunt, în prezent, asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, a precizat vineri Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Sepi (SANITAS): Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare despre intenţia ministrului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate judeţene Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ne-a promis că reforma care vizează reorganizarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate se va face cu consultarea, în prealabil, a Federaţiei SANITAS, urmând ca în această săptămână să semnăm un acord pe această...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...