Cele mai citite
 


Tulcea: Două femei au născut în şalupele Serviciului Judeţean de Ambulanţă
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei din localităţi diferite din Delta Dunării au născut în şalupele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), această situaţie nefiind considerată de medicii SJA deosebită.
Directorul medical al SJA, Dumitru Vâlcu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că cele două femei, cu vârste de 33 şi 36 de ani, din satele Partizani şi Pardina, au născut două fetiţe, mamele şi micuţele aflându-se în prezent în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
'De-a lungul timpului, am mai avut situaţii similare fie în Deltă, fie în zona de terasă a judeţului, mămicile - aşa cum s-a întâmplat şi marţi - anunţând cu întârziere Ambulanţa. Îmi amintesc de un caz în care asistentele SJA au asistat naşterea la domiciliul mamei, ulterior femeia şi copilul său fiind transportate la SJU', a afirmat directorul medical Dumitru Vâlcu.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în Delta Dunării, zonă în care locuiesc circa 14.000 de persoane, în momentul de faţă există şase medici de familie, dotarea cabinetelor acestora fiind considerată precară.
Printr-un sistem de telemedicină experimental, prezentat public în urmă cu aproape o lună, doctori din localităţile din Deltă vor primi seturi de echipamente care vor include şi trei ecografe, sistemul urmând să devină funcţional în perioada imediat următoare. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Sistemul de telemedicină din Delta Dunării a devenit funcţional Sistemul de telemedicină din judeţul Tulcea a început să funcţioneze, lunar circa 10 persoane din Delta Dunării primind consultaţii din partea specialiştilor din Tulcea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: O nouă instruire a medicilor pentru punerea în funcţiune a sistemului de telemedicină din Deltă Medicii de familie din Delta Dunării implicaţi în punerea în practică a sistemului de telemedicină vor fi instruiţi din nou luna aceasta pentru ca proiectul pilot să poată fi folosit la capacitatea sa maximă.
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
RETROSPECTIVÃ/Tulcea: Sistemul de telemedicină a devenit funcţional în 2012, iar centrul medical din Sulina a fost redeschis Principalele evenimente ale anului 2012 din punct de vedere sanitar sunt pentru judeţul Tulcea punerea în funcţiune a sistemului de telemedicină pentru populaţia din Delta Dunării şi redeschiderea Centrului de sănătate din oraşul Sulina.