Cele mai citite
 


Vaccin contra malariei care reduce la jumătate riscul de îmbolnăvire în rândul copiilor cu vârsta de 5-17 luni
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jumătate din populaţia lumii riscă să se îmbolnăvească de malarie, boală ce omoară anual peste 600.000 de oameni, cei mai mulţi fiind copii mai mici de 5 ani şi femei însărcinate din Africa sub-sahariană, se arată într-un comunicat de presă al companiei GlaxoSmithKline (GSK) cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Malariei.
În acest an, GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat primele rezultate ale studiului clinic de fază III pentru vaccinul împotriva malariei, RTS,S3, ce au fost publicate la sfârşitul lui 2011 şi care arată faptul că vaccinul candidat reduce la jumătate riscul de malarie în rândul copiilor din Africa cu vârsta de 5-17 luni.
GSK se angajează să pună acest vaccin la dispoziţia celor care au cea mai mare nevoie de el, după ce va fi autorizat şi recomandat. Astfel, GSK a anunţat că preţul vaccinului împotriva malariei va acoperi costurile de producţie, iar profitul redus pe care îl va genera acest produs va fi reinvestit în totalitate în cercetarea şi dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva malariei sau împotriva altor boli tropicale neglijate.
Strategia GSK de luptă împotriva efectelor devastatoare ale malariei se concentrează pe trei mari piloni: cercetarea şi dezvoltarea tratamentelor şi vaccinurilor împotriva malariei - aşa cum este vaccinul candidat RTS,S. Până în prezent, GSK a investit în acest vaccin 300 de milioane de dolari şi urmează să contribuim cu alte cel puţin 100 de milioane de dolari pentru finalizarea proiectului.
O altă strategie vizează practicarea unor preţuri preferenţiale în ţările cele mai sărace şi Africa sub-sahariană - astfel încât chiar şi cei mai săraci locuitori ai planetei să poată beneficia de prevenţie prin vaccinare şi tratamente împotriva malariei şi investiţii în comunitate prin Parteneriatul African împotriva Malariei.
Acest parteneriat, demarat în 2001, îşi propune să îmbunătăţească prevenirea şi tratarea malariei în Africa sub-sahariană. Până în prezent, GSK a donat peste 3 milioane de lire sterline pentru iniţiative de combatere a acestei boli prin investiţii în comunitate alături de Parteneriatul African împotriva Malariei.
Datorită liberei circulaţii, şi în România au fost înregistrate cazuri cu malarie, astfel că în 2011 au fost înregistrate 32 de cazuri, iar anul acesta trei, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Emanoil Ceauşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş.
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Malariei a fost marcată pentru prima oară în 2001 - la început sub denumirea de 'Ziua Malariei în Africa'.
Începând din 2007, s-a trecut la denumirea pe care o folosim în prezent, iar scopul marcării ei an de an este acela de a oferi informaţii şi de a educa populaţia cu privire la această boală globală care poate fi prevenită şi vindecată. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccin candidat împotriva malariei Primele rezultate ale studiului de fază III arată că vaccinul candidat împotriva malariei RTS,S* reduce la jumătate riscul de malarie în rândul copiilor din Africa cu vârsta de 5-17 luni, se arată într-un comunicat de presă al companiei producătoare.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Ziua mondială de combatere a malariei Ziua mondială de combatere a malariei se marchează în fiecare an la 25 aprilie şi a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007.
Echipa de detectivi Ray-Ban® „Never Hide" începe lupta împotriva produselor contrafăcute în România – fanii Ray-Ban sunt invitaţi să i se alăture! Luxottica Group, deţinătorul mărcii Ray-Ban, lider mondial în domeniul ochelarilor de soare şi de vedere, anunţă lansarea unei campanii de combatere a fenomenului de produse contrafăcute a ochelarilor de soare Ray-Ban în România, cu implicarea clienţilor săi cei mai loiali.
Un ţânţar vaccinează împotriva malariei Oameni de ştiinţă au reuşit să transforme, prin manipulare genetică, un ţânţar într-un adevărat vaccin zburător. El ar putea contribui radical la lupta împotriva malariei, scrie site-ul maxisciences.com.
Malarie: Noi piste pentru dezvoltarea unui vaccin O echipă de cercetători a identificat o serie de anticorpi până acum necunoscuţi care ar putea permite dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva parazitului Plasmodium falciparum, responsabil de forma cea mai gravă de malarie, conform unui studiu publicat miercuri, transmite AFP.