Cele mai citite
 


Victor Paul Dobre: În lipsa implicării Guvernului, deputaţii au oferit o soluţie eficientă, rapidă şi legală
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru a elabora o propunere legislativă care să rezolve eficient şi rapid situaţia creată de neaplicarea imediată de către Guvern a deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la modul de calcul al contribuţiei de asigurări de sănătate pentru pensiile mai mari de 740 lei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, deputatul PNL Victor Paul Dobre.
'Ca urmare a situaţiei create prin deciziile Curţii Constituţionale, care a constatat neconstituţionalitatea, respectiv ilegalitatea, impunerii contribuţiei de asigurări de sănătate pe întreaga valoare a pensiilor mai mari de 740 lei, precum şi a situaţiei din teritoriu - cererile oamenilor, tensiuni, nemulţumirea unui mare număr de cetăţeni - am considerat necesar ca la nivelul Parlamentului şi având în vedere lipsa de implicare, cel puţin deocamdată, a Guvernului, să căutăm o soluţie eficientă, rapidă şi legală', a afirmat preşedintele Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor.
Deputatul PNL, Victor Paul Dobre a arătat că şedinţa comună a celor două Comisii s-a finalizat prin punerea de acord a Ordonanţei de Urgenţă 107/2010 cu deciziile Curţii Constituţionale.
'Având în vedere că proiectul legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, am modificat Ordonanţa ca să fie foarte clar că această cotă de 5,5% nu se aplică decât după deducerea sumei de 740 lei. Deci, după ce se scad 740 lei din pensie se aplică 5,5% care este contribuţia de asigurări de sănătate', a precizat preşedintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, subliniind că pensiile mai mici de 740 lei nu au fost şi nici nu sunt afectate.
Referindu-se la sumele reţinute ilegal de la pensionari în ultimii circa 2 ani, Victor Paul Dobre a arătat că deputaţii au votat ca sumele reţinute să fie restituite de urgenţă.
'Pentru perioada în care oamenii au pierdut bani - şi este vorba despre un număr important de cetăţeni - am făcut o modificare a Ordonanţei în sensul că banii respectivi să fie restituiţi eşalonat până la sfârşitul anului, în tranşe egale, lunare începând de la data publicării în Monitorul Oficial al Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 107/2010', a adăugat Victor Paul Dobre.
Acesta a arătat că raportul de aprobare a Comisiilor reunite va fi transmis imediat la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru ca ulterior să fie dezbătut în plenul Camerei.
'Sperăm să avem sprijinul Biroului şi al colegilor de la majoritate astfel ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede posibil', a spus preşedintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor.
În încheiere, Victor Paul Dobre a subliniat că relaţia dintre cetăţean şi stat trebuie să funcţioneze în ambele sensuri: de la cetăţean la stat, dar şi invers.
'Dacă mie, cetăţean, statul mi-a luat bani în mod ilegal trebuie să mi dea înapoi, aşa cum şi eu, dacă iau bani ilegal de la stat, trebuie să îi restitui', a spus Victor Paul Dobre.
Comisia pentru sănătate şi familie şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială, din Camera Deputaţilor au avut o şedinţă comună în vederea analizării situaţiei create ca urmare a deciziilor Curţii Constituţionale şi pentru adoptarea unor măsuri legislative referitoare la restituirea sumelor reţinute cu titlul de contribuţie de asigurări sociale de sănătate.
La şedinţa comună au participat numai deputaţii din Opoziţie, absenţi fiind şi reprezentanţi ai Executivului. AGERPRES (A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor: Şedinţă comună miercuri a comisiilor de muncă şi sănătate Comisiile de muncă şi protecţie socială ale Camerei Deputaţilor se reunesc, miercuri, în şedinţă comună, de la ora 11,30, la care au fost invitaţi să participe miniştrii Muncii, Claudia Boghicevici, Sănătăţii, Ladislau Ritli, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, şi preşedintele...
Deputaţii au votat ca restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor să se facă în tranşe, până la sfârşitul anului Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor au votat miercuri, în şedinţă comună ca sumele încasate până acum prin aplicarea cotei pentru contribuţia de asigurări de sănătate de 5,5% asupra întregii pensii şi nu doar asupra ceea ce depăşeşte 740 lei să fie restituite pensionarilor, în tranşe...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
Deputaţii din Comisiile reunite de muncă şi sănătate au aprobat mărirea concediului de sarcină În şedinţa comună, membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi cei ai Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor au aprobat o iniţiativă legislativă care prevede mărirea concediului pentru sarcină şi lăuzie de la 126 de zile la 168 de zile, a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Senatorii au aprobat în această săptămănă achiziţionarea unui elicopter SMURD cu baza la Iaşi (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână, în unanimitate, proiectul de lege privind ratificarea Acordului încheiat între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova referitor la achiziţionarea unui elicopter care va opera în cazul urgenţelor medicale pe ambele părţi ale frontierei dintre cele două...
Buicu: Prin atacarea la CCR a modificărilor legii privind reforma în sănătate pierd personalul medical şi pacienţii Preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că prin atacarea de către Guvern la Curtea Constituţională a modificărilor aduse legii privind reforma în domeniul sănătăţii, personalul medical pierde două etape importante.