Cele mai citite
 


Şi ţările lumii a treia sunt afectate de obezitate
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proastele obiceiuri din ţările bogate sunt pe cale să se instaleze şi în ţările sărace şi acest lucru nu anunţă nimic bun: obezitate, alcoolism, tabagism, inactivitate fizică, droguri...Un amestec ce ar putea fi exploziv, scrie 7sur7.be.
'Această tendinţă pătrunde în modul de viaţă al multor ţări în care populaţia are venituri mici şi medii, unde n-au fost adoptate încă măsuri pentru limitarea efectelor, îndeosebi la tineri', se spune în The Lancet. Revista medicală a publicat un studiu asupra problemelor de sănătate cu care se confruntă 1,8 miliarde de adolescenţi din lumea întreagă, tineri între 10 şi 24 de ani, vârstă la care creierul se presupune că a atins maturitatea fizică.

Riscurile cu care se confruntă tinerii sunt multe, dar nu întotdeauna bine înţelese. Problemele legate de consumul de alcool şi droguri duc la accidente rutiere, sinucideri sau maternităţi precoce, fără a uita sida şi toxicomania. În afara acestor comportamente cu risc crescut, există şi obezitatea care implică şi ea o mulţime de probleme de sănătate.

La modul global, Africa de Sud are cea mai înaltă rată a mortalităţii în rândul adolescenţilor, potrivit studiului. Decesele la adolescenţii de sex masculin sunt de opt ori mai multe decât în ţările bogate. În privinţa tinerelor, nivelul este de 30 de ori mai mare!AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.