Cele mai citite
 


Tulcea: Bani pentru sistemul sanitar din judeţ
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea s-a întâlnit, vineri, cu managerii unităţilor spitaliceşti şi cei ai serviciilor de ambulanţă pentru a discuta despre necesarul de fonduri pentru trimestrul al IV-lea.
Directorul economic al CJAS, Gheorghe Ifrim, a declarat, pentru AGERPRES, că, în urma aprobării a două acte normative, bugetul sănătăţii a fost suplimentat la nivel naţional cu 2,8 miliarde de lei, 7,875 de milioane de lei din această sumă revenind sistemului sanitar din judeţ.

'Până la finele acestui an, pe asistenţa spitalicească din judeţ nu vor fi mari probleme, în sensul că salarizarea va fi acoperită integral la toate spitalele din judeţ, inclusiv la Centrul de Sănătate din Sulina', a afirmat directorul Ifrim.

El a adăugat că sumele pe care spitalele le vor factura în ultimul trimestru al acestui an peste valoarea de 7,875 milioane lei nu se vor deconta în 2009, ci se vor regăsi în contractele de angajament şi se vor plăti în 2010, valoarea acestor sume suplimentare putând fi de până la 2,522 milioane lei.

'La nivelul celor trei servicii de ambulanţă din judeţ avem fonduri mai mici cu 500.000 de lei decât necesarul, dar după ce vom primi propunerile managerilor acestor servicii privind salariile, carburanţii, utilităţile, vom analiza fiecare categorie de asistenţă medicală şi vom face propuneri către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât să acoperim şi aceste nevoi şi să nu avem probleme', a mai spus directorul economic al CJAS.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea, Ion Popescu, în septembrie această instituţie avea sumele cu ajutorul cărora putea acoperi doar 50% din cheltuielile de personal din luna octombrie, pentru ultimele două luni ale acestui an neexistând sumele necesare acoperirii cheltuielilor de personal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.