Cele mai citite
 


Incidenţa bolilor pulmonare în România Previziuni alarmante
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de astm, iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani. Astfel, până în anul 2030, BPOC va ajunge a treia cauză de deces în lume.     

În România, incidenţa bolilor pulmonare atrage tot mai mult atenţia specialiştilor din domeniu, ele reprezentând în mod curent o adevărată problemă de sănătate publică. Printre cele mai importante afecţiuni pulmonare se numără:  tuberculoza pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice (BPOC), infecţiile pulmonare, astmul, cancerul pulmonar.
 
Nu doar numărul mare de cazuri, ci şi costurile mari pe care le implică tratamentul afecţiunilor pneumologice, precum şi numărul tot mai mic al specialiştilor reprezintă factori de îngrijorare, care ar trebui să alarmeze autorităţile, astfel încât programele de sănătate dedicate unor astfel de boli să se extindă şi să se îmbunătăţească. Prin urmare, astfel de programe destinate diagnosticării precoce a bolilor din sfera pneumologiei ar permite aplicarea unor tratamente eficiente, prin prisma cărora costurile pentru afecţiunile pneumologice să fie reduse.
 
„Eforturile Societăţii Române de Pneumologie s-au concentrat în ultimii ani pe educaţia publicului cu privire la importanţa prevenţiei bolilor pulmonare. Publicul român trebuie să conştientizeze importanţa diagnosticării precoce a bolilor pulmonare ca un pas important în aplicarea unui tratament eficient.” a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
 
În contextul unei incidenţe crescute a bolilor pulmonare în România, Societatea Română de Pneumologie organizează anual o serie de manifestări cu scopul conştientizării unor aspecte precum importanţa diagnosticării precoce, a prescrierii tratamentului adecvat şi a complianţei pacientului la tratament.
 

Anul 2012 va găzdui şi cel de-al „XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie”, care se va desfăşura în perioada 30 mai- 2 iunie la Poiana Braşov. Cu această ocazie, specialiştii din domeniu vor aborda teme din sfera următorelor afecţiuni:  tuberculoza pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice, infecţiile pulmonare şi altele. Pentru mai multe detalii referitoare la acest eveniment, puteţi accesa site-ul Societatii Romane de Pneumologie: http://www.congrespneumo2012.ro/.  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incidenţa bolilor pulmonare este în creştere, arată Societatea Română de Pneumologie 300 de milioane de oameni suferă de astm la nivel mondial, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de...
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2013 - Editia a doua În ultimii 25 de ani, pneumologia românească a continuat să se dezvolte neîncetat, astfel încât, în prezent, în cadrul Societăţii Române de Pneumologie, există 7 secţiuni (tabacologie, pneumologie pediatrică, bronhologie, fiziopatologie respiratorie, tuberculoză, somnologie, cancer bronhopulmonar), precum...
România, în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'Managementul bolilor pulmonare', care se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Bucureşti, reuneşte medici din domeniul pneumologiei, medici de familie, internişti, rezidenţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi cu sfera de activitate în...
Societatea Română de Pneumologie: România, în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare, potrivit statisticilor furnizate de OMS, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de Pneumologie.
Bolile pulmonare în România – Încotro? Conferința Națională Managementul Bolilor Pulmonare – Ediția a doua, 2012 Conform statisticilor furnizate de OMS , România se situează în fruntea țărilor europene în ceea ce privește prevalența bolilor pulmonare. În țara noastră se estimează că aproximativ 1 milion de persoane suferă de astm, în fiecare...