Cele mai citite
 


Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 

Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles, începând cu ora 09.00. Inițiată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, manifestarea aduce în prim-plan situația copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora în încercarea de a găsi soluții concrete atât pentru îmbunătățirea condițiilor celor bolnavi, cât și pentru prevenția și diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice.  

Printre temele dezbătute la acest eveniment se află:
 
 • Importanța campaniilor de prevenţie și a diagnosticării precoce a cancerului la copii
 • Obiectivele strategiei naționale și adoptarea standardelor europene în oncologia pediatrică
 • Importanţa parteneriatelor instituţiilor medicale cu organizaţiile de pacienţi și nonguvernamentale
 • Oncologia pediatrică în cadrului Institutului Clinic Fundeni
 • Registrul de cancer
 • Dezvoltarea îngrijirilor paliative pentru copii în România
 • Analiza cauzelor de eșec terapeutic în cancerul copilului; Probleme ale oncologiei pediatrice din Romania
 • Calitatea comunicării dintre pacienţi, aparţinători şi medici
 • Rolul organizaţiilor de părinţi şi a celor care activează în domeniul drepturilor copilului
 • Necesitatea adoptării codului etic pentru organizaţiile de pacienţi
 • Importanța alimentaţiei şi stilului de viaţă în prevenția cancerului
 
Pe lângă reprezentanți ai principalelor asociații de pacienți, la eveniment și-au anunțat prezența prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf.univ.dr. Monica Dragomir, șef Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic București, dr. Rodica Cosnarovici, șef Secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Pavel Chirilă, directorul Hospice Sf. Irina București, dr. Codruța Comșa, oncopediatru la Institutul Oncologic București, dr. Ștefania Neamțu, oncopediatru Cluj-Napoca.
 
Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți, reprezentanții  principalelor institute oncologice au acceptat invitația de a participa la eveniment: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof.univ.dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti, conf.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.
 
Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. De asemenea, evenimentul facilitează schimbul de experienţă dintre asistenţi sociali, pedagogi și alți specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.
 
Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.
 
Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical
Participarea este gratuită pe baza înscrierii la adresa de e-mail: press@sanatateapress.ro

Pentru mai multe informaţii:  Georgiana Giunca, PR Executive, 0733.011.108, press@sanatateapress.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
A DOUA CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ ACTUALITĂȚI ÎN ONCOLOGIA PEDIATRICĂ -Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer- Bucuria copilăriei nu ar trebui umbrită de o boală precum cancerul, dar, totuși, asta se întâmplă. Pentru că lupta copiilor împotriva cancerului trebuie dusă și de cei mari, Asociația PAVEL și Sănătatea Press Group, în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, organizează a doua...
(Corespondenţă) Carta Europenă a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, lansată la PE de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului Bruxelles, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Prima Cartă Europeană a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, la realizarea căreia au participat cele mai importante organizaţii ale pacienţilor şi comunităţii medicale din Europa, a fost lansată marţi, la Strasbourg, la Parlamentul European...
MS: O treime dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, prevenite printr-un stil de viaţă sănătos Ministerul Sănătăţii a atras atenţia marţi, cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, asupra faptului că o treime dintre cele mai frecvente tipuri de cancer pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc, cum ar fi consumul nociv de...
PACIENT INFORMAT ȘI RESPONSABIL - NOI putem să ne IMPLICĂM. EU pot să mă INFORMEZ - 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe an, conform Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profiles, 2014)2.