Cele mai citite
 


PREGATIREA PENTRU SARCINA
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Altfel de medicina, Mama si copilul
 

 

 

 

 

 

Ca psiholog si ca terapeut cu experienta in tehnici traditionale, am avut ocazia sa intilnesc foarte multe situatii in care femeia a suferit in timpul sarcinii, a suferit la nastere, a suferit dupa nastere. 

Incercind sa imi clasific problemele femeilor cu care am interactionat prin prisma profesiei, am observat ca unele aveau mari probleme psihologice ce proveneau din incapacitatea de solutionare a unor situatii. Si ca sa raminem "profi" trebuie sa spunem ca inteligenta este capacitatea de adaptare la situatii noi. Restul se deduce.
 
Aceste probleme nerezolvate creaza ceea ce in psihologie se numesc "cripte", niste secrete atit de bine incastrate incit ele vor consuma energia vitala a femeii. Apoi, aceste cripte ce epuizeaza psihic se vor face resimtite si la nivelul fizic deoarece problemele psihice vor consuma resursele biologice.
 
Ca urmare, in urma spaimelor, a fricilor apar problemele de rinichi. Frica si frigul (psihologic) sunt atributele rinichilor. De aceea se spune ca a inghetat de frica.
In urma fricii apare furia, care este atributul vezicii biliare. Este o furie inabusita, neexprimata ce va deregla prin mecanism psihologic canalele biliare si de aici incep o groaza de probleme.
Cred ca stiti ca pina si matreata este o problema a dereglarii drenajului biliar. Ca o paranteza, s-a observat ca persoanele ce si-au scos vezica biliara au probleme si mai mari.Apoi, mai este agresivitatea, un atribut al pancreasului. Si explicatiile ar putea continua deoarece studiul si practica indelungata in psihologie clinica si psihoterapie imbinata cu studiul si practica in acupunctura cu profesori din Coreea de sud (Seul) si din Rusia (Moscova) mi-au permis sa inteleg aceste corelatii intre mecanismele psihologice si functiile corpului fizic.
 
Acum as vrea sa va intreb ce este SANATATEA?
Este starea de bine in plan fizic, psihic si social.
 
Ideea de pregatire psihologica si fizica pentru sarcina mi-a venit in timp ce derulam programe de psihodrama, o forma de psihoterapie de grup si, la cabinetul de acupunctura de la MEDCENTER din Piata Sudului, unde ma ocup de recuperarea femeilor dupa nastere.
 
In ce consta pregatirea pentru sarcina?
 
Cred ca orice femeie care tine la fericirea sa si a familiei sale va dori sa investeasca in sanatatea copilului sau.
Investitia in sanatatea copilului se face investind in sanatatea viitoarei mame.
 
Asadar, viitoarei mame ii propun sa faca cel putin 10-12 sedinte de masaj terapeutic, de 50-60 minute sedinta, sesiuni in care isi va drena toate zonele, din cap pina in virful picioarelor. Ii propun sa faca si acupunctura, terapie cu moxe (caldura). La cabinet, le voi invata sa elimine concretiuni (biliare) intrahepatice. Le voi invata ca a bea ceaiuri de plante le va dezintoxica ficatul, rinichii, le va intretine viata.
 
In acest stadiu, trebuie sa imbinma si cu psihoterapie. Psihodrama, forma pe care o imbratisez, permite exprimarea intr-un mod deosebit de emotional. In timpul sedintelor, individuale sau de grup, femeia isi va pune in scena propriile probleme, le va rezolva si astfel va intelege ca, viitorul sau copil va veni pe lume intr-o familie armonioasa, in care parintii vor practica Meditatia Zimbetului.
 
Astfel, femeia va avea o nastere usoara deoarece nu va avea probleme lombare, (articulatiile sunt calde), nu va avea probleme de voma, nu va fi deranjata de umflarea excesiva a picioarelor, nu va avea probleme de depresie post-partum.
 
Totul se rezolva cind ai inteles cum sa ii zimbesti Vietii si cind Viata iti zimbeste.
Cum poti avea probleme cind ai inteles ce este Armonia ?
 
Si in incheiere va propun un poem al profesorului meu de acupunctura:
 
Zâmbeşte în mintea ta
Şi apoi vei începe să vezi într-un mod minunat
Cât de frumoase sunt lucrurile din jurul tău.
 
Vei simţi că eşti bine venit
Cu sărbătoare şi zâmbet.
 
Atunci când tu vei răspunde cu un zâmbet deplin.
În mod natural mintea ta este deschisă
Şi poţi simţi că ai un zâmbet pur.
 
Împreună cu zâmbetul tău
Care este întotdeauna în sufletul tău
Deschide-te către această lume de zâmbet minunat
 
Şi atunci Meditaţia zâmbetului poate începe.
 
 
Dragi viitoare mame, investiti in sanatatea voastra, a copilului vostru, a familiei voastre prin implicare in tehnici traditionale si de psihoterapie si nu o sa ajungeti la spitale.
 
Eusebiu Tihan
Psiholog; terapeut practici traditionale
MEDCENTER Berceni

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maternitatea – implicatii psiho-sociale Nasterea si moartea sunt evenimentele umane de baza. Reproducerea este un semn al supravietuirii familiei si speciei. Pentru multi dintre noi, copiii reprezinta o parte din nemurire, o prelungire in viitor.
Silueta ideala dupa nastere, cu ajutorul lipoaspiratiei Aparitia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc in viata unei femei. Desi aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afecteaza in mod vizibil corpul femeii. Cele mai evidente modificari ce au loc in timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Solutia care vine...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Hipotiroidia si sarcina Disfunctiile tiroidiene in cursul sarcinii necesita o atentie speciala, datorita complicatiilor materno-fetale ce pot apare in absenta unui tratament adecvat. Cea mai frecventa disfunctie tiroidiana in sarcina este hipotiroidia.
Abdominoplastia, solutia pentru un abdomen plat dupa nastere Dupa nastere, orice femeie doreste sa isi recapete silueta cat mai repede cu putinta. In multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exercitiile fizice intense nu pot topi grasimea acumulata in unele zone ale corpului si nu pot ajuta la intinderea pielii care atarna neplacut. Estetica postnatala...