Cele mai citite
 


Cum sa faci un aluat de paine delicios
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 
 
 Painea este unul dintre alimentele pe care le consumam aproape zilnic. Pentru cei care o pregatesc acasa si nu o cumpara din comert, uneori retetele clasice nu mai sunt de ajuns. Ca orice mancare, painea poate fi asezonata intr-o multitudine de forme, adaugand condimente si diverse zarzavaturi care sa duca la un produs delicios.

  

Pasi catre obtinerea unei paini delicioase
 
Macinarea grauluiPainea facuta din grau proaspat macinat are un gust mai dulce, o textura mai atragatoare si o aroma mai apetisanta. Cu o banala rasnita puteti macina graul (preferabil organic) la diferite dimensiuni. Celor carora li se pare macinarea personala a graului o povara, le va fi de ajuns o singura incercare pentru a se convinge ca e un proces rapid, data fiind cantitatea relativ mica de macinat.
 
Adaugati condimentele/ierburile care va incanta cel mai mult. Oregano, levantica, ulei de masline, frunze de maslin sau foi de dafin, usturoi sau ceapa – toate pot fi adaugate (preferabil nu simultan) in aluaturile pe care le faceti, in functie de intrebuintarea pe care le-o veti da dupa coacere. Daca ierburile si zarzavaturile nu sunt suficiente, puteti oricand sa adaugati stafide sau alune pentru a obtine gustul dorit.
 
Sfaturi utile in prepararea aluaturilor
 
Cand amestecati aluatul in robot (mixer, kitchen aid etc.), aveti grija sa nu depasiti momentul in care aluatul formeaza o bila catifelata. Nu se recomanda mixarea exagerata.
 
Drojdia este elementara pentru succesul aluatului. Daca aceasta este expirata sau inactiva, din orice alt motiv, aluatul nu va creste. In cazul in care nu gasiti drojdie proaspata, puteti folosi si drojdia uscata pe care o puneti intr-un vas mai mare sa se dizolve in 200 ml de apa calda (35-40 grade). Lasati sa stea 5 minute.
 
A prepara un aluat de faina integrala 100% este destul de dificil duce la o densitate ridicata a produsului. Daca doriti o paine mai pufoasa si mai usoara,combinati faina integrala cu faina alba neprelucrata in procente egale.
Daca nu framantati aluatul la mana, asigurati-va ca folositi paleta pentru framantat a robotului. Paleta standard de taiat din inox va taia lanturile de gluten ce se formeaza, iar painea nu va creste la fel de bine.
 
paine standard se obtine din 400-500 g faina.
Aluatul il puteti lasa la crescut in maniera clasica, punand un prosop peste el si lasandu-l la temperatura camerei sau, in cazul in care doriti sa-l coaceti mai repede, il pueti pune in cuptorul incalzit la 35-40 de grade Celsius. Temperatura optima pentru ca aluatul sa creasca bine e de 25 grade celsius.
 

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sa postim sanatos ! Peste doar o saptamana, adica din 14 noiembrie, crestinii ortodoxi intra in postul Craciunului. Timp de 40 de zile, adica pana in 24 decembrie, cei care decid sa posteasca pentru a-si pregati trupul si sufletul in vederea intampinarii Nasterii Domnului, vor consuma numai produse de origine vegetala...
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
Cum excludem glutenul din alimentatie In ultimii ani, tot mai multi oameni sunt diagnosticati cu intolerant la gluten. Acestia sunt pusi in fata unei situatii care impune o schimbare radicala in alimentatie, fiind nevoiti sa renunte la mancarurile care contin gluten si sa gaseasca inlocuitori viabili. Principalul produs la care trebuie...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.