Cele mai citite
 


Brăila: Acţiuni intense de dezinsecţie în parcuri şi pe bulevarde de teama căpuşelor
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile brăilene au luat măsura declanşării unor acţiuni intense de dezinsecţie în parcuri şi pe bulevarde de teama căpuşelor, având în vedere că în oraşul vecin, Galaţi, au fost semnalate peste 20 de cazuri de persoane înţepate de căpuşe, din care două au făcut boala Lyme.
Directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila, Dan Apostol, a declarat, joi, pentru AGERPRES că, până la sfârşitul săptămânii, în locurile de promenadă unde sunt programate acţiuni dedicate zilei de 1 Mai, vor fi făcute acţiuni intense de dezinsecţie.
'Avem în vizor parcurile şi bulevardele, unde se anunţă o mare afluenţă de persoane, în zilele libere din preajma datei de 1 Mai. Dacă nu o să plouă, vom face dezinsecţie în Grădina Mare, Parcul Monument, staţiunea Lacu Sărat, pe faleza Dunării şi pe bulevardele Cuza şi Independenţei. După data de 1 mai vom intra şi în cartiere', a declarat Dan Apostol.
Până în prezent, la Brăila nu s-au semnalat cazuri de copii sau adulţi înţepaţi de căpuşe. AGERPRES/(A-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste 20 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la spital Peste 20 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns în ultima săptămână la Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Marian Baciu.
Galaţi: 175 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul anului Numărul persoanelor din judeţul Galaţi înţepate de căpuşe de la începutul anului a ajuns la 175, după ce în ultima săptămână de raportare s-au adăugat încă 26, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 40 de persoane muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 40 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână de raportare, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, în creştere Un număr de 22 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns în ultima săptămână la Camera de gardă a spitalului de Boli infecţioase Galaţi, cu 40% mai mult decât în săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 15 cazuri, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de sănătate publică Galaţi,...
Galaţi: Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe de la începutul sezonului cald Nu mai puţin de 211 persoane, dintre care 34 numai în ultima săptămână de raportare, au ajuns, de la începutul sezonului cald, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
Peste 200 de sibieni cer Primăriei să verifice dezinfectanţii anticăpuşe, de teama bolii Lyme Peste 200 de sibieni au semnat, vineri, o petiţie online prin care cer Primăriei Municipiului să verifice urgent dezinfectanţii anticăpuşe folosiţi în oraş la dezinsecţie, ei temându-se de boala Lyme, cauzată de muşcătura de căpuşă, potrivit site-ului www.petitieonline.com.