Cele mai citite
 


Galaţi: Două persoane înţepate de căpuşe au facut boala lyme
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat şi o femeie sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost înţepaţi de căpuşe iar în urma analizelor de laborator, medicii au stabilit că aceştia suferă de boala lyme.
Potrivit reprezentanţilor spitalului, cei doi sunt în stare bună şi vor fi externaţi în câteva zile. 
Bărbatul a fost diagnosticat la Bucureşti şi este tratat în Galaţi, iar femeia a fost diagnosticată şi este tratată la Galaţi.
Boala se desfăşoară în diferite etape, care sunt caracterizate de simptome specifice. În primă fază apar înroşiri ale pielii, stare de slăbiciune, dureri de picioare şi de mâini, inflamarea glandelor limfatice sau simptome de gripă, iar în faza a doua pareze parţiale, poliartrită, pericardită şi nevrite precum şi tulburări ale ritmului cardiac. În ultima fază a bolii pot apărea modificări ale creierului asemănătoare celor care acompaniază boli precum sifilisul sau scleroza multiplă. Pe un organism slăbit, boala poate fi mortală.
Dr. Manuela Arbune de la Spitalul de Boli Infecţioase a declarat, joi, că în ultima săptămână 21 de persoane au ajuns la spital, după ce au fost înţepate de căpuşe în timp ce petreceau în pădurile de la marginea oraşului sau se plimbau prin parcuri. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: O femeie este suspectă de boala Lyme O femeie, de 30 ani, din Galaţi, este suspectă de boala Lyme după ce a fost înţepată de o căpuşă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii...
Galaţi: Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe de la începutul sezonului cald Nu mai puţin de 211 persoane, dintre care 34 numai în ultima săptămână de raportare, au ajuns, de la începutul sezonului cald, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe în acest an l-a depăşit pe cel din 2015 Un număr de 353 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, cu 34 mai multe decât în tot anul 2015, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Peste 450 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul sezonului cald Un număr de 454 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi sau la medicii de familie, de la începutul sezonului cald, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică judeţene, Ani Nistor.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.