Cele mai citite
 


Georgică Severin: Dacă moţiunea va trece, ar fi normal ca mandatul să fie oferit noii majorităţi
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul social-democrat Georgică Severin a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de Parlament, ar fi normal ca într-un stat democrat, mandatul viitoarei guvernări să fie oferit de către preşedinte viitoarei majorităţi constituite.
El a adăugat că Victor Ponta, care a fost desemnat candidatul USL pentru funcţia de premier, va fi, într-un astfel de caz, în fruntea unui viitor cabinet.
Georgică Severin a reamintit că USL a arătat foarte clar că principala sarcină a unei viitoare guvernări va fi pregătirea viitoarelor alegeri şi organizarea administrativă.
Senatorul PSD a menţionat că "se poate discuta" dacă alegerile vor fi unele anticipate sau unele le termen, important fiind ca viitorul guvern să blocheze "privatizările frauduloase", precum şi "tentativa de fraudare" a viitoarelor alegeri.
"Se poate discuta, dar cu un guvern care îşi propune organizarea alegerilor în cel mai scurt termen posibil, cu condiţia ca preşedintele să colaboreze. (...) Şi aici putem discuta ca în septembrie, octombrie, noiembrie (n.r. să fie organizate alegerile parlamentare), dar aici este jocul preşedintelui. Dacă preşedintele înţelege votul din Parlament şi voinţa populară, ar trebui să acţioneze ca să terminăm odată cu acest provizorat canceros de la nivelul puterii executive din Romania", a precizat senatorul Severin.
În opinia acestuia, declaraţia liderului minorităţilor din Parlament, Varujan Pambuccian, conform parlamentarii grupului vor vota moţiunea fiecare cum doreşte, "reprezintă un semnal foarte puternic" în favoarea acesteia.
"Dar cel mai important semnal pe care îl primeşte clasa politică aflată acum la conducerea României, nu este atât semnalul dat de sondaje pe intenţia de vot - care are o mare semnificaţie - ci semnalul despre cine crede populaţia că va câştiga alegerile. În momentul de faţă, peste 80 la sută din populaţie este convinsă că USL va câştiga alegerile. Pe baza mizeriilor gen comasarea alegerilor, fraudare, utilizarea serviciilor, în momentul de faţă nu mai pot ei frauda şi fura cât pot românii vota", a susţinut Georgică Severin.
El a criticat, pe de altă parte, modul de comportament al ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, precum şi a unor lideri PDL pe marginea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la pensionarii cărora li s-au reţinut contribuţii de sănătate.
"Doamna Boghicevici, doamna Sulfina Barbu şi mulţi alţi lideri ai PDL spun că decizia CCR trebuie respectată ca şi cum ar face un favor. Legea se respectă, nu se comentează. Găsesc diferite paleative pentru a nu da banii pensionarilor. Problemele pot fi rezolvate dacă ai voinţă. (...) Puţin le pasă de oameni, le pasă doar de crearea unei structuri politice care să salveze clientela PDL, de promovarea în fruntea ţării a unui om provenit din servicii şi mai ales de propria lor bunăstare. Sperăm că mâine, la moţiune, se vor trezi cât mai mulţi parlamentari (...) şi să spunem că de mâine seară acest guvern este unul interimar şi preşedintele să înţeleagă că nu se mai poate opune voinţei populare pe care o vedem în stradă, în Parlament. (...) Dincolo de istericalele de pe holurile Parlamentului, există o realitate legislativă încălcată, manipulată şi pe care Curtea Constituţională a corectat-o", a arătat senatorul PSD.
El a menţionat că deja exista cadrul legal pentru CASS din pensii atunci când Guvernul Boc a dat ordonanţa 107 din 2010, la care se referă decizia CCR publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial - articolul 259 din Legea 95 din 2006 referitoare la reforma din domeniul sănătăţii, care "stipula foarte clar" că pentru pensionari contribuţia pentru sănătate se aplică numai la veniturile din pensii care depăşesc limita supusă impozitului pe venit şi se virează odată cu virarea fondurilor băneşti.
"Contribuţia se plătea numai de către pensionarii care depăşeau plafonul şi numai pentru suma care depăşea plafonul, Deci, exista cadrul legal extrem de clar încă din 2006, când la putere era chiar PDL. În 2010, guvernul Boc, prin Ordonanţa 107, modifică textul articolului. (...) articolului. Modul cum s-au gândit, cum au explicitat tot ce au făcut în acest an, demonstrează că nu le-a păsat de pensionari. În goana lor după bani, pentru a asigura bani firmelor, căpuşează Ministerul Sănătăţii, nu le-a păsat de nimic", a mai spus senatorul PSD. AGERPRES/(A, AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Ponta, despre Guvernul Cioloş: Catastrofă! Şi dacă e dat jos azi e prea târziu Fostul premier social-democrat Victor Ponta a declarat luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că, chiar dacă Guvernul Cioloş, pe care l-a caracterizat drept "catastrofă", "ar fi dat jos astăzi", "ar fi prea târziu".
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.