Cele mai citite
 


Primarul Sorin Oprescu a vizitat Centrul de Recuperare pentru Vârstnici
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general Sorin Oprescu a vizitat joi Centrul de Recuperare pentru Vârstnici, înfiinţat de municipalitate în cadrul Spitalului de Boli Cronice "Sf.Luca" din Şos. Berceni.
"Am constatat tratamentul şi civilizaţia anilor 2012, pe ceea ce înseamnă geriatrie, recuperare neurologică, recuperare ortopedică, cardiovasculară ş.am.d. Cam de multişor era gata şi am vrut să ştiu şi eu care sunt banii consiliului, dacă totul e în regulă", a precizat primarul general.
Edilul a afirmat că investiţia în acest obiectiv s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care în Bucureşti, în ultimii 75-80 de ani, nu s-au mai făcut investiţii în spital.
"E o dovadă foarte bună a faptului că managerul şi colegii mei (n.r. medici) au ştiut şi ştiu să mânuiască banii pe care i-au avut din partea Consiliului, aşa fel încât să ofere condiţiile acestuia", a mai precizat Oprescu.
Potrivit primarului municipiului Bucureşti, prin investiţiile făcute de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, spitalul "Sf. Luca" dispune acum de cea mai bună bază de recuperare medicală.
În 2011, Spitalului Sf. Luca i s-a acordat certificatul ISO 9001, care atestă calitatea serviciilor medicale oferite, iar Secţiei de Geriatrie-Gerontologie i s-a acordat tot în acelaşi an statutul de Secţie Clinică Universitară, fiind în contract de colaborare cu UMF Carol Davila.
În prezent, Spitalul Sf. Luca are în componenţă 281 de paturi, structurate în cinci secţii, ce oferă servicii medicale de spitalizare continuă şi de zi: geriatrie, oncologie şi îngrijiri paliative, recuperare neurologie, medicină internă cronici şi recuperare medicală fizică şi balneologie.
Pacienţii care se adresează spitalului au vârste de peste 60 de ani în proporţie de 75%. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Programul operator la Spitalul 'Carol Davila' ar putea începe săptămâna viitoare Spitalul Clinic "Carol Davila" a inaugurat miercuri noua Secţie de Chirurgie, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a rectorului UMF "Carol Davila", prof. dr. Florian Popa.
Primarul Oprescu a inaugurat primul centru din Bucureşti pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, sâmbătă, la sediul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, primul Centru-pilot de coordonare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu din municipiul Bucureşti, adresat persoanelor aflate în stare de dependenţă la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată...
Sorin Oprescu, în vizită la noul centru de diagnosticare a bolilor oncologice din Spitalul Colentina Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni stadiul lucrărilor la cel mai mare centru de cercetare medicală din România, care va funcţiona în câteva săptămâni la Spitalul Clinic Colentina.
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Oprescu şi Bănicioiu s-au întâlnit cu directorii spitalelor din Capitală aflate în administraţia PMB Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au avut duminică o întrevedere cu cei 19 directori de spitale aflate în administraţia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), pentru a discuta principalele probleme cu care se confruntă, dar şi viitoarea modalitate...