Cele mai citite
 


Suceava: Mai multe bilete de tratament pentru pensionari
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat, joi, că judeţul Suceava a primit, pentru acest an, mai multe bilete de tratament pentru pensionari, respectiv 5009 bilete, distribuite prin Casa Judeţeană de Pensii, mai mult cu 61 faţă de anul 2011.
Popescu a spus că repartizarea biletelor în acest an a demarat în data de 19 martie, iar până în prezent au fost valorificate 332 de bilete, repartizate în trei serii.
'Au fost aprobate noile criterii de acordare a biletelor de tratament pentru anul 2012, conform cărora contravaloarea biletului de tratament pentru pensionari rămâne 50% din valoarea pensiei. Totodată, conform acestor dispoziţii nu mai pot beneficia de bilete de tratament persoanele neasigurate, soţi/soţii ale pensionarilor, copii minori ai asiguraţilor şi pensionarilor. Vor putea beneficia de gratuitate persoanele cu handicap, refugiaţii, deportaţii politic, veteranii şi invalizii IOVR, asiguraţii cu accidente de muncă şi boli profesionale', a precizat Popescu, după o întâlnire pe care a avut-o cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Suceava.
Prefectul a dat asigurări că aceste bilete de tratament vor fi repartizate în transparenţă totală şi doar în baza criteriilor stabilite de ministerul de resort.
Staţiunile care-i aşteaptă pe pensionarii suceveni, aflate în administrarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale, sunt Nicolina, Amara, 1 Mai, Moneasa, Bala, Geoagiu, Pucioasa, Bizuşa, Sărata Monteoru, precum şi cele administrate de alte structuri, respectiv Vatra Dornei, Covasna, Buziaş, Olăneşti, Băltăţeşti, Felix, Techirghiol, Eforie Nord, Slănic Moldova, Sângeorz, Căciulata. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Suceava: 1,6 milioane de lei alocaţi de Guvern pentru plata persoanelor cu handicap din judeţ Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de marţi o rectificare bugetară pozitivă vizând plata ajutoarelor persoanelor cu handicap din judeţul Suceava, după ce Guvernul a alocat judeţului bani cu această destinaţie.
Suceava: 37 suceveni au refuzat cardurile de sănătate Un număr de 37 persoane din judeţul Suceava au refuzat cardul naţional de sănătate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei Anda Sălăgean. Acestea vor rămâne la casa de asigurări, de unde le pot ridica oricând, în cazul în care revin asupra...
Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
CJAS Suceava nu mai are liste de aşteptare pentru tratament oncologic În judeţul Suceava nu mai sunt liste de aşteptare pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Anda Sălăgean.
Suceava: Spitalele din judeţ au finanţare până la sfârşitul anului, susţine prefectul Spitalele din judeţul Suceava au finanţare asigurată până la sfârşitul acestui an, a declarat, marţi, prefectul Florin Sinescu, după o întâlnire cu managerii unităţilor spitaliceşti.