Cele mai citite
 


Telocitele, recunoscute în mai mult de 50 de laboratoare de pe cele cinci continente
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stadiul noilor cercetări în domeniul telocitelor a fost prezentat de acad. prof. Laurenţiu M.Popescu în cadrul conferinţei "Telocitele şi medicina regenerativă", susţinută cu prilejul Zilei Internaţionale a Proprietăţii Intelectuale.
El a subliniat că telocitele se găsesc şi în piele şi a menţionat că acestea sunt un tip de celule interstiţiale care se găsesc aproape în tot organismul, în rinichi, în inimă, în glanda mamară, stomac, creier.
În legătură cu tandemul telocite-celule stem, aceasta este o soluţie mai bună pentru terapia cu celule stem, a spus prof. dr Laurenţiu Popescu. El a explicat că există celule stem cu potenţial de a forma orice fel de celule din ele şi că au un potenţial de regenerare care există, dar dormitează.
Prof. dr. Laurenţiu M.Popescu a accentuat că este o ipoteză ştiinţifică şi nu date certe.
Deocamdată, se studiază aceste aspecte şi probabil că studiul va mai dura un an sau doi.
"În concluzie, curând vom putea injecta după infarctul de miocard telocite semnalate fluorescent şi vom putea urmări ce pot ele să facă sau ce fac efectiv", a explicat profesorul.
În ceea ce priveşte existenţa telocitelor în piele, medicul a menţionat ca şi candidat pentru o intervenţie cu telocite psoriazisul, dar este posibil să fie şi alte boli care să fie mai uşor de tratat cu telocitele.
Referindu-se la stadiul cercetărilor în acest domeniu, prof. Laurenţiu Popescu a arătat că până acum s-a evidenţiat că există telocite în creier şi piele şi unde sunt ele localizate.
Telocitele sunt o descoperire a echipei de cercetători de la Institutul Victor Babeş condusă de acad. prof. dr. Laurenţiu M. Popescu şi continuă să se impună în cercetarea medicală mondială.
În prezent, telocitele sunt recunoscute în mai mult de 50 de laboratoare de pe cele cinci continente. Cele mai active ţări în cercetarea telocitelor sunt China, Germania, Belgia, Italia şi SUA.
Recunoaşterea descoperirii de talie mondială care ar putea salva milioane de vieţi este prezentă şi în mediul academic. Astfel, acad. Laurenţiu M. Popescu a primit de curând titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universităţii din Debrecen (Ungaria), iar în 2012, împreună cu prof. Pierro Anversa, de la Universitatea Harvard, a primit medalia de merit pentru "distinse realizări în domeniul ştiinţei cardiovasculare" din partea Academiei Internaţionale în domeniul ştiinţelor cardiovasculare din Canada.
Acad. prof. dr Constantin Popa a subliniat că prof. dr. Laurenţiu M. Popescu este cel care a utilizat pentru prima dată microscopul electronic în România, referindu-se la descoperirea telocitelor. Acesta a evidenţiat importanţa majoră pe care acestea o au pentru toate bolile organismului uman.
"Este foarte important pentru recuperarea ţesuturilor nervoase care se distrug, atât ca urmare a unui accident vascular-cerebral, cât şi al tumorilor", a spus prof. Constantin Popa.
El a accentuat că este o mare şansă pentru umanitate să existe această modalitate de recuperare a ţesuturilor dispărute, ele putând să înlocuiască ceea ce s-a distrus.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", acad. prof. dr. Ionel Sinescu, a evidenţiat importanţa acestei descoperiri privind mecanismul celular pentru tratament şi pentru diagnostic dar şi pentru protocoalele medicale.
El şi-a exprimat convingerea că această descoperire va aduce mari beneficii în viitor oamenilor. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Telocitele, descoperire medicală a cercetătorilor români, recunoscută şi în SUA Descoperirea medicală la nivel mondial - telocitele, realizare a echipei de cercetători români de la Institutul Naţional de Patologie ''Victor Babeş'', condusă de academicianul Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România (ASM), a fost recunoscută şi în Statele Unite...
Telocitele sunt recunoscute în 40 de ţări Telocitele, descoperire a echipei de cercetători de la Institutul ''Victor Babeş'' condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu continuă să revoluţioneze lumea medicală mondială se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Acad. Laurenţiu M. Popescu a conferenţiat la Lugano şi Milano despre raportul dintre telocite şi celule stem Academicianul Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor, a ţinut la Lugano (Elveţia) o prelegere despre raportul dintre telocite şi celulele stem la cea de-a IV-a Conferinţă de Celule Stem, cu această ocazie fiind prezentate şi acceptate unele date care "zdruncină" dogma celulelor stem, ca singurul...
Laurenţiu Popescu (INCD Victor Babeş): Telocitele au rol în regenerarea ficatului şi vindecarea muşchiului cardiac Telocitele pot avea rol în regenerarea ficatului, pot participa la vindecarea muşchiului cardiac după infarct creând noi mici vase de sânge, capilare, a declarat marţi într-o conferinţă de presă cel care a descoperit acest tip de celule, academicianul Laurenţiu M. Popescu, director general al INCD "Victor...
Colaborare medicală româno-chineză în domeniul cercetării telocitelor Prof. dr. Xiangdong Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Shanghai, director al Centrului de Cercetări Biomedicale din Shanghai, a prezentat, marţi, la Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş", rezultatele studiilor comune realizate în marile laboratoare din Bucureşti şi Shanghai, dar...
Cercetare românească, recunoscută pe plan internaţional Meritele echipei de cercetători români conduse de academicianul Laurenţiu M. Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, sunt recunoscute tot mai des, în ultima perioadă, pe plan internaţional.