Cele mai citite
 


Tulcea: Aparatura necesară funcţionării sistemului de telemedicină în Deltă, predată medicilor
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din Delta Dunării au primit în această săptămână echipamentele necesare funcţionării sistemului experimental de telemedicină, prezentat în urmă cu aproape o lună de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Reprezentanta Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Tulcea, Iuliana Negru, a declarat joi, în timpul şedinţei de Comisiei de dialog social derulată la sediul Prefecturii, că procedura de predare a echipamentelor medicale către medicii din Delta Dunării a fost încheiată, sistemul de telemedicină urmând să devină funcţional în viitorul imediat.
'Este un proiect prin care medicilor li s-au distribuit electrocardiografe şi ecografe, un sistem care asigură legătura între medicii de familie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), astfel încât atunci când avem un caz de infarct acut, în timp real medicul din Deltă primeşte asistenţă din partea specialiştilor din SJU pentru pacient. Este un proiect cu beneficii importante în favoarea pacienţilor din Deltă care va deveni funcţional cât de curând', a afirmat reprezentanta ASP, Iuliana Negru.
În timpul şedinţei, ASP a prezentat situaţia asistenţei medicale primare în judeţul Tulcea, expunând avantajele funcţionării celor patru centre de permanenţă din judeţ.
Sistemul experimental de telemedicină pentru localităţile din Delta Dunării a fost prezentat la Tulcea în urmă cu aproape o lună. Aparatura donată de Hewlett Packard care a ajuns la zece medici din judeţ constă într-o cameră video conectată la un laptop, un aparat de monitorizare care transmite funcţiile vitale ale pacientului laptopului şi un aparat electrocardiograf care permite inclusiv interpretarea automată a datelor recepţionate de la pacient cât şi transmiterea acestora medicilor specialişti de la SJU din municipiul Tulcea. De asemenea, trei din cei zece medici au primit şi câte un ecograf.
Obiectivul sistemului, care este prevăzut în Strategia de dezvoltare a Deltei Dunării iniţiată de Consiliul Judeţean, este creşterea calităţii actului medical în Delta Dunării, precum şi reducerea costului actului medical în beneficiul pacienţilor din Deltă.
În localităţile din Delta Dunării, unde locuiesc circa 14.000 de persoane, în momentul de faţă există şase medici de familie, dotarea cabinetelor acestora fiind considerată una precară. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Sistem de telemedicină experimental pentru localităţile din Delta Dunării Sistemul de telemedicină în Delta Dunării va deveni funcţional cel mai probabil peste o lună, potrivit Ministerului Sănătăţii, aparatele care vor fi utilizate de medicii tulceni fiind o donaţie a companiei Hewlett Packard.
Tulcea: O nouă instruire a medicilor pentru punerea în funcţiune a sistemului de telemedicină din Deltă Medicii de familie din Delta Dunării implicaţi în punerea în practică a sistemului de telemedicină vor fi instruiţi din nou luna aceasta pentru ca proiectul pilot să poată fi folosit la capacitatea sa maximă.
Tulcea: Sistemul de telemedicină din Delta Dunării a devenit funcţional Sistemul de telemedicină din judeţul Tulcea a început să funcţioneze, lunar circa 10 persoane din Delta Dunării primind consultaţii din partea specialiştilor din Tulcea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Reţeaua de telemedicină din Deltă, extinsă la nivelul zonei de terasă a judeţului Reţeaua de telemedicină din Delta Dunării va fi extinsă la nivelul comunităţilor rurale din zona de terasă a judeţului Tulcea, iar medicii de familie vor primi noi dotări, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru.
Tulcea: Dotări pentru sistemul de telemedicină din Delta Dunării Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit nouă tablete din partea ministerului de resort pentru medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) care sunt implicaţi în sistemul de telemedicină din Delta Dunării.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...