Cele mai citite
 


Tulcea: Centru de formare continuă pentru mediatorii sanitari
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) din Bucureşti va înfiinţa luna viitoare un centru acreditat de formare continuă a mediatoarelor sanitare în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) şi finanţat de Uniunea Europeană.
Mediatorii sanitari îşi desfăşoară activitatea în România încă din anul 2002 şi au drept roluri principale facilitarea comunicării dintre cadrele medicale şi comunităţile de romi şi a accesului la serviciile medicale, proiectul derulat de INSP şi SASTIPEN având drept obiectiv creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome.
'Analiza de impact care s-a desfăşurat deja în cadrului proiectului nostru a arătat că monitorizarea şi evaluarea activităţii mediatoarelor nu au fost procese unitare şi nu au oferit rezultatele aşteptate, existând necesitatea de a îmbunătăţi procesul de formare a mediatoarelor. Din acest motiv, din luna mai, va lua fiinţă nu numai Unitatea de Asistenţă Tehnică, Evaluare şi Monitorizare a activităţii mediatorilor sanitari, ci şi un centru de formare acreditat al mediatoarelor sanitare care va oferi nu numai noţiunile de bază, ci va încerca să ofere un program de educaţie continuă', a declarat joi şefa Departamentului de evaluare a stării de sănătate din cadrul INSP, Adriana Galan, care a participat joi la Tulcea, la prezentarea Unităţii de Asistenţă Tehnică.
Reprezentanta INSP a mai spus că în momentul de faţă are loc un curs de formare a mediatorilor sanitari care vor preda începând de luna viitoare noţiunile importante pentru mediatori.
'Înainte să înfiinţăm Unitatea de Asistenţă Tehnică, Evaluare şi Monitorizare a activităţii mediatorilor sanitari am fost în fiecare judeţ şi am avut dezbateri cu mediatorii sanitari, cu autorităţile locale şi judeţene, iar în Tulcea a fost una din cele mai interesante discuţii. Am considerat că trebuie să revenim la Tulcea pentru a prezenta paşii făcuţi în urma acelei dezbateri şi să lansăm această unitate', a afirmat la rândul său coordonatoarea Unităţii, Eugenia Bratu.
Proiectul 'Programul de Mediere Sanitară: oportunitate de creştere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome' se derulează în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2013, iar până în momentul de faţă, în cadrul acestuia, s-au derulat mai multe reuniuni în ţară cu mediatorii sanitari. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Centru comunitar medico-social, înfiinţat printr-un program româno-elveţian Primăria comunei tulcene Luncaviţa va implementa un proiect în valoare totală de aproape 1,1 milioane de lei pentru înfiinţarea unui centru comunitar medico-social, acesta urmând să fie finanţat prin Programul de cooperare România-Elveţia.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Proiect pentru accesul femeilor rome la piaţa muncii Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN a anunţat vineri lansarea unui proiect care vizează creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome şi facilitarea accesului acestora pe piaţa muncii în scopul evitării excluziunii sociale şi creării unei societăţi bazate pe principiul egalităţii...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...