Cele mai citite
 


Actualitaţi in depistarea prenatala a sindromului Down
vineri, 27 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Asociaţia Ecografie Plus in parteneriat cu UMF Grigore Popa Iasi si Colegiul Medicilor Iasi organizează, sambata, 28 aprilie 2012,  cel de-al patrulea curs de ecografie fetală, întitulat „Aspecte practice în screening-ul şi diagnosticul prenatal pentru patologia cromozomială”. 

  Acest curs se adresează în mod special medicilor de obstetrică şi ginecologie din spitalele non-universitare cu experienţă în screening-ul prenatal pentru patologia cromozomială, domeniu care se află încă la început în România.
 
Vor fi abordate aspecte practice privind screening-ul prenatal pentru patologia cromozomială atât din primul cât şi din cel de-al doilea trimestru de sarcină.
 
In cadrul cursului se va discuta despre ecografia genetică din trimestrul doi de sarcină, va fi prezentat screening-ul combinat din trimestrul doi (ecografie genetică + dublul test / triplul test) si va fi descris modul de calcul al riscului pentru trisomia 21 în cadrul screening-ului combinat din trimestrul doi, care este foarte util în stabilirea indicaţiei pentru diagnosticul prenatal invaziv. 
 
De asemenea vor fi prezentate aspectele practice legate de metodele invazive de diagnostic prenatal, respectiv puncţia de vilozităţi şi amniocenteza.
 
Centrul Medical Dr. Gh. Iliev (Iasi)  intelege importanta majora a screeningului de prim trimestru si de aceea va utiliza in cadrul Centrului metoda BRAHMS KRYPTOR Compact Plus. Acesta reprezinta standardul de aur pentru screeningul biochimic de prim trimestru si indeplineste cu succes criteriile de inalta calitate stiintifica cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation, London). 
 
Ce inseamna acest lucru pentru viitoarele mame si copii nenascuti inca?  Pot afla inca din primele saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice.
 
In Romania metoda Gold Standard - Kryptor Compact Plus este folosita in Centrul Medical Dr. Gh. Iliev (Iasi), in centrele medicale private MedLife si Matei Basarab (Bucuresti) si Euromaterna (Constanţa).
Importatorul Brahms Kryptor Compact Plus este HK&ZY Best Pharma Distribution, o companie romaneasca, cu capital integral privat si unic distribuitor si sustinator al metodei Gold Standard pentru aparatura BRHAMS-KRYPTOR (recomandata si acreditata de FMF - Fetal Medicine Foundation).
 

Anomaliile cromozomiale fetale se determina cu ajutorul aparatului Brahms Kryptor care reprezinta standardul de aur pentru screeningul biochimic de prim trimestru. Markerii serici  Brahms Kryptor pentru screeningul prenatal si instrumentele Brahms Kryptor indeplinesc cu  succes inaltele standarde de calitate cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation). 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O sarcina sanatoasa, o familie fericita! - Noi metode pentru depistarea Sindromului Down Miercuri, 9 mai, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Hotelul Novotel, jurnalistii din presa medicala si generalista au primit informatii corecte despre cea mai performanta metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down in primele luni de sarcina. Demersul acestei conferinte de presa...
Noi metode pentru depistarea sindromului Down Depistarea sindromului Down în primele luni de sarcină se poate face acum prin metode noi.
“Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi” Prof. Kevin Spencer- Fetal Medicine Foundation participa la seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi" in perioada 23-24 martie la hotelul Vega din Mamaia, Constanta. De asemenea, Prof Kevin Spencer este Director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold...
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Noua metoda de screening prenatal acreditata la nivel international, in clinicile PRIVATE din Romania Reprezentantul Torus PHARMA, alaturi de compania BRAHMS, producatori ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, prezinta viitoarelor mame noua metoda de screening prenatal acreditata la nivel international. Acestea pot evita neplacerile prin testarea noua si moderna...