Cele mai citite
 


Sibiu: 25 de elevi, cu toxiinfecţie alimentară
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 25 de elevi de la şcoala din Racoviţa s-au îmbolnăvit, vineri, de toxiinfecţie alimentară, posibil din cauza produselor distribuite prin programul Cornul şi laptele, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu.
Din cei 25 de copii, 17 au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Sibiu, iar până seara au rămas internaţi zece.

'Există probabilitatea destul de mare ca aceşti copii să se fi îmbolnăvit din cauza cornului şi a laptelui, însă probele de laborator nu sunt gata decât luni. Dacă se va adeveri că e din cauza produselor distribuite de firma din Braşov, vom rezilia contractul cu aceasta', a precizat Ioan Banciu.

Acesta spune că Direcţia de Sănătate Publică a dat o circulară la toate şcolile din Sibiu, în care le cere autorităţilor să fie vigilente şi să monitorizeze situaţia.

Vicepreşedintele CJ Sibiu spune că acei copii care au ajuns la spital vineri, este posibil să se fi îmbolnăvit şi din alte cauze.

Până acum, la Sibiu nu s-a depus nicio reclamaţie scrisă legată de programul cornul şi laptele.

În septembrie, elevii de la Şcoala numărul 13 din municipiul Sibiu au primit două zile la rând, cornuri mucegăite, de la firma braşoveană, care a câştigat în judeţul Sibiu, licitaţia pe programul 'Cornul şi laptele'.

Firma din Braşov care a câştigat în acest an licitaţia de la Sibiu nu are voie să distribuie decât lapte şi corn, nu şi brânză topită cum a făcut o firmă din Turda.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Peste 20 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din Ploieşti Peste 20 de copii de la o şcoală din municipiul Ploieşti sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară, ei prezentând simptome specifice, precum vărsături, greaţă şi ameţeli, la faţa locului fiind solicitată intervenţia mai multor echipaje SMURD şi ale ambulanţei.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Vaslui: Copii cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la şcoală de 1 Iunie Şapte copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani au suferit o toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat la şcoală, de 1 Iunie, mici şi prăjituri şi au băut suc.
Galaţi: 37 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala 'Iulia Haşdeu' sunt internaţi în spitale Un număr de 37 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Generală ,,Iulia Haşdeu" din municipiul Galaţi au fost internaţi joi la Spitalul de Copii Sf. Ioan şi Spitalul de Boli Infecţioase, ambele din Galaţi, a anunţat directorul Spitalului de Copii, Victoriţa Ştefănescu.
Timiş: Douăzeci de persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi într-un local din Lugoj.
Toxiinfectiile alimentare Cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare se inregistreaza vara, caldura favorizand multiplicarea bacteriilor patogene in alimente.