Cele mai citite
 


Copii din zona Moldovei vor fi investigaţi cu un CT performant, la Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iaşi
sâmbătă, 28 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un computer tomograf (CT) de ultimă generaţie va fi funcţional, începând de săptămâna viitoare, la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, a declarat, vineri, pentru AGERPRES managerul unităţii medicale, dr Valentin Munteanu.
În urma demersurilor făcute de conducerea Spitalului de Copii Sfânta Maria Iaşi şi de deputatul Petru Movilă, computerul tomograf, achiziţionat anul trecut de unitatea medicală, va fi pus în funcţiune din cursul săptămânii viitoare.
Conform afirmaţiilor dr Valentin Munteanu, pentru achiziţionarea aparaturii a fost nevoie de 1,5 milioane de lei, 5% din sumă fiind alocat de Consiliul Judeţean Iaşi, restul banilor fiind de la Ministerul Sănătăţii.
'Salutăm punerea în funcţiune a acestui aparat, extrem de important pentru Spitalul de Copii, o unitate medicală care deserveşte toată zona Moldovei. Prin demersurile pe care le-am intreprins anul trecut la Ministerul Sănătăţii atunci cînd erau în pericol alocările de fonduri pentru cumpărarea unui astfel de aparat pentru spital, am reuşi, împreună cu conducerea unităţii, să convingem ministrul sănătăţii că este nevoie urgentă de un computer tomograf la Iaşi. Au mai fost necesare demersuri şi la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare pentru avizele necesare punerii în funcţiune, avize care au fost emise săptămîna aceasta', a declarat deputatul Petru Movilă.
Parlamentarul democrat liberal susţine că va sprijini unitatea medicală şi pentru obţinerea de fonduri în vedere dotării unităţii medicale şi cu un RMN. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' are un computer tomograf Medicii de la Spitalul Regional de Urgenţă Pediatrică 'Sfânta Maria' din Iaşi vor putea diagnostica mult mai uşor copiii din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei, cu ajutorul unui computer tomograf care va fi dat în folosinţă la începutul anului 2012.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Iaşi: Institutul 'Socola' va fi dotat cu un computer tomograf Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iaşi privind alocarea de fondurilor în vederea achiziţionării unui computer tomograf, a anunţat, marţi, managerul instituţiei medicale Gabriel Oprişanu.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Una dintre victimele 'bătăliei' de la Ruginoasa se află în stare gravă la Neurochirurgie Băiatul care a fost agresat sâmbătă dimineaţa în timpul bătăliei mascaţilor de la Ruginoasa a suferit multiple traumatisme, unul dintre acestea fiind traumatism cranio-cerebral deschis, susţin medicii.
Satu Mare: Computer tomograf inaugurat la Spitalul Judeţean Un modern computer tomograf (CT) a fost dat în folosinţă joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, fiind primul astfel de aparat din dotarea unităţii spitaliceşti.