Cele mai citite
 


Mesajele cu oferte farmaceutice, printre cele mai importante pericole informatice în T1 (raport BitDefender)
sâmbătă, 28 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mesajele ce conţin oferte farmaceutice false sau cele care vizează acordarea unor discounturi la anumite produse prin intermediul cupoanelor au reprezentat, în primele trei luni ale anului, unele dintre cele mai importante ameninţări informatice în România, arată raportul publicat de Bitdefender Mobile Security.
Astfel, conform sursei citate, în România, mai mult de 45% din întregul volum de spam este reprezentat de mesajele ce conţin oferte farmaceutice.
Tot la nivel local, spamul autohton este dominat de ofertele de produse (cupoane şi discounturi), precum şi de produse care promit să reducă din costul utilităţilor (energie, combustibil pentru maşini).
Pe de altă parte, aplicaţiile pentru Android au înregistrat, în primele trei luni ale anului, o creştere semnificativă a ratei de infectare cu malware, în mod special cu ameninţări ce vizează furtul de date personale, iar exploiturile folosite la obţinerea privilegiilor au ocupat, de asemenea, un loc important în topul ameninţărilor informatice.
Raportul Bitdefender relevă, totodată, că virusul Flashback, ce are drept ţintă sistemul de operare Mac OS X, a cauzat unul dintre cele mai periculoase incidente de securitate în primul trimestru al acestui an. Pe locul secund se află Trojan.AutorunINF, o altă ameninţare notorie, care deţine o cotă de 7,49% din infecţii. Aceste două ameninţări au afectat numai computerele neprotejate ce rulează Windows XP.
Phishingul şi mesajele înşelătoare reprezintă aproximativ 2,5% din volumul de spam, iar instituţiile financiare sunt cele mai vizate. Majoritatea site-urilor de phishing sunt găzduite în Statele Unite ale Americii (circa 40%), Germania (6%), Brazilia (5%) şi Spania (5%).
Cea mai vizată instituţie financiară este PayPal (32,4%), Santander UK (2,76%) şi Mastercard (1,49%), în timp ce pe sectorul non-financiar, cea mai importantă ţintă este Facebook (5,10%), urmată de TAM Airlines (3,8%) şi de AOL (1,24%).
Conform datelor obţinute de Bitdefender, cele mai multe cazuri în ceea ce priveşte numărul de aplicaţii piratate şi modificate astfel încât să aibă un comportament fraudulos, se înregistrează în China, Rusia şi Franţa, în timp ce România se clasează pe locul şase în acest clasament.
Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate pentru internet atestate pe plan internaţional. Din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltând soluţii de securitate premiate.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.
Cel puţin 85 de milioane de europeni au consumat în viaţa lor un drog ilegal (raport) Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, respectiv un sfert din populaţia adultă a Europei. În România, mai puţin de un adult din zece a consumat droguri pe parcursul vieţii, spre deosebire de ţări precum Danemarca, Franţa şi Marea Britanie...