Cele mai citite
 


De trei ori la spital în câteva zile, din cauza etnobotanicelor
luni, 12 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns de trei ori, în decurs de câteva zile, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a consumat plante etnobotanice.
Potrivit coordonatorului UPU, Dr. Tudor Ciuhodaru, în urma intoxicaţiei acute exogene cu produse etnobotanice tânărul prezenta greţuri, vărsături, dificultăţi respiratorii, vertij. El a necesitat terapie de suport şi simptomatică asociat examenelor toxicologice complete.
Pacientul a declarat psihologilor de la CIRTITA că recurge la aceste substanţe pentru? a trece prin depresia provocata de condiţiile socio-economice precare.
'Numărul de intoxicaţi cu etnobotanice ajunşi la UPU este în creştere şi, din păcate, spaţiile sunt insuficiente pentru terapia acestor pacienţi. Sperăm ca în noul spital de urgenţe din Copou această problemă să fie rezolvată corespunzător şi să se poată asigura simultan cu tratamentul medical şi suportul psihologic permanent la această categorie vulnerabilă de pacienţi', a declarat Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Iaşi: Cinci intoxicări cu etnobotanice, printre care şi o gravidă, în ultimele 12 ore Un număr de cinci personae au ajuns în ultimele 12 ore la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice, printre acestea fiind şi o gravidă în luna a şaptea.
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.