Cele mai citite
 


Sindan Pharma Bucureşti este cumpărată de Watson
sâmbătă, 28 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fabrica Sindan Pharma din Bucuresti, cel mai mare producator de medicamente oncologice (pentru tratamentul cancerului) din sud-estul Europei, a intrat în mâinile americanilor de la Watson.
Americanii au anuntat achizitia Actavis, actionarul majoritar al fabricii bucurestene, în urma unei tranzactii la nivel international de 4,25 miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar.
Pe lânga Sindan Pharma, grupul Actavis este reprezentat în România si prin unitatea Actavis sales si marketing (responsabila cu partea de comercializare si promovare a produselor din portofoliul Actavis pe piata din România). Actavis are un rulaj de aproximativ 90 milioane de euro în România. Country ma­na­ger al Actavis în România a fost numit anul trecut Dan Ivan, unul dintre cei mai cunoscuti si mai vechi manageri din industria locala de medicamente.
"Prin preluarea Actavis, va lua nastere cea de-a treia mare companie de farmaceutice generice la nivel mondial", a spus Paul M. Bisaro, presedinte si CEO al Watson.
Fabrica Sindan a fost fondata la începutul anilor '90 de doctorul Dan Stoicescu, el batând palma cu islandezii de la Actavis pentru 145,5 milioane de euro în 2006.
Cu rulajul de 90 de milioane de euro, Actavis este unul dintre marii jucatori pe piata farmaceutica locala, o industrie care anul trecut a depasit pragul de 2,5 miliarde de euro.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Forumul Industriei Farmaceutice 2012 - “Managementul strategic şi noi modele de business în piaţa farmaceutică actuală” Cea de-a treia ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice (FIF 2012), organizată de Pharma Business Solutions sub patronajul Ministerului Sănătăţii, a reunit la masa dialogului principalii actori din industria farmaceutică.
PwC: companiile farmaceutice din România, preocupate de distribuţia directă a medicamentelor Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Companiile farmaceutice din România devin tot mai preocupate de identificarea unor modele de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii, se arată într-un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, intitulat 'Pharma 2020: Supplying the future. Which path will you...
Ancheta DNA în domeniul farmaceutic: 11 firme importante sunt implicate în dosar (surse) Ancheta DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producători de medicamente, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Ernst & Young:Piaţa farmaceutică din România nu a rezolvat problemele din trecut, iar sistemul este subfinanţat Piaţa farmaceutică din România nu şi-a rezolvat încă problemele din trecut, pentru a proiecta modalităţi noi de dezvoltare a business-ului în anii care urmează, sistemul este subfinanţat, iar companii mari şi interesante pentru achiziţii nu prea au rămas în acest sector, afirmă Bogdan Ţenu, Senior Manager...
A&D Pharma a lansat un call-center pentru pacienţii aflaţi în căutarea unor medicamente cu disponibilitate redusă Pacienţii din România aflaţi în căutarea unor produse farmaceutice cu disponibilitate redusă pot apela gratuit call-center-ul PharmAssist, începând din luna iunie, pentru a putea intra în posesia medicamentelor căutate.