Cele mai citite
 


Athletic CardioClub, primul club sportiv al medicilor
duminică, 29 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii, Corp sanatos
 

Primul club sportiv al medicilor, Athletic CardioClub, fondat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), Fundaţia Română a Inimii, şi 17 medici dintre care 16 cardiologi, a fost lansat vineri.

Clubul are ca scop stimularea desfăşurării de activităţi fizice şi sportive în rândul medicilor şi, prin intermediul acestora , în rândul populaţiei generale, ca mijloc de prevenţie primară a bolilor cardiovasculare precum şi susţinerea medicilor cu preocupări sportive în vederea participării la competiţii oficiale, a spus dr Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele clubului.
Acesta a precizat că poţi deveni membru al clubului dacă faci mişcare cel puţin treizeci de minute pe zi şi nu fumezi.


"Mişcarea ajută foarte mult pentru menţinerea sănătăţii. Dorim să dăm exemplu personal pacienţilor noştrii. Pe 11 mai, la Poiana Braşov, se va desfăşura crosul cardiologilor şi deja sunt înscrişi 30 de participanţi. Crosul care are ca moto "Aleargă cu noi pentru inima ta, pentru a preveni " a mai spus dr. Tatu.


Conf.dr. Ioan Coman, preşedintele SRC a arătat că forumul ştiinţific a desfăşurat multiple activităţi de prevenţie şi educaţie şi a evidenţiat faptul că, din păcate, numărul cazurilor noi de boli cardiovasculare a crescut cu 15%, mulţi tineri fiind afectaţi din cauza stilului de viaţă, a stresului dar şi din cauza lipsei exerciţiului fizic.


"Trebuie să-i învăţăm pe pacienţii noştri să prevină şi să controleze boala. Colesterolul crescut, hipertensiunea, obezitatea duc la apariţia bolilor cardiovasculare, dar şi a cancerului. Epidemia de boli cardiovasculare are drept cauze şi alimentaţia, fumatul, lipsa exerciţiului fizic. Exerciţiul fizic reduce morbiditatea cu 80%, iar mortalitatea prin boli cardiovasculare cu 70%" a reliefat la prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.


Cristiana Copos, sponsor al clubului, a punctat importanţa exerciţiului fizic.
"În urmă cu 15 ani am avut o problemă cardiacă şi mi s-a recomandat exerciţiu fiizic, lucru care m-a ajutat foarte mult. Recomand tuturor să facă sport. Este foarte important pentru a preveni bolile, şi nu numai", a spus Cristiana Copos, preşedinta Fundaţiei Ana. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii a lansat luni Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România: SOS cardio - Atenţie, risc cardiovascular!
Scăderea mortalităţii provocate de boli cardiovasculare, obiectiv principal al Societăţii Române de Cardiologie Noul preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie (SRC), medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu, a anunţat joi într-o conferinţă de presă că obiectivul principal al societăţii este scăderea mortalităţii provocate de bolile cardiovasculare.
Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră în România, astfel că, în timp ce mortalitatea prin aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de scădere în ţările Europei de Vest şi Centrale, în România tendinţa a fost diametral opusă, a subliniat fostul preşedinte al Societăţii Române...
SRC: Românii se îngrijesc mai mult de cancer decât de bolile cardiovasculare, deşi mortalitatea e mai mare Românii se îngrijesc mai mult de cancer decât de bolile cardiovasculare, deşi mortalitatea este mult mai mare la bolile de inimă, a afirmat joi dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, în contextul semnării unui protocol de colaborare cu Alianţa Pacienţilor Cronici din...
Aproximativ 150.000 români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate, iar estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special prin contribuţia factorilor de risc cardiovascular - hipertensiune arterială, displipidemie, obezitatea...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...