Cele mai citite
 


Alba: Marşul 'Cursa inimii cetăţii Alba', în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
luni, 12 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de persoane, în general cu handicap, au participat, sâmbătă, sub deviza 'Să mergem împreună', la cea de-a doua ediţie a marşului 'Cursa inimii cetăţii Alba', acţiune organizată de Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului, Asociaţia 'Cusset Aiud Echanges' şi Asociaţia SM 'Speromax' Alba.
Simbolul acestei acţiuni de promovare a drepturilor persoanelor cu handicap, la care au participat peste 300 de persoane, a fost o 'inimă roşie' purtată în piept de participanţi, confecţionate de copiii de la Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale 'Trebuie' Sebeş. De asemenea, fiecare participant la marş a purtat un tricou alb, inscripţionat cu mesajul 'Cursa inimii cetăţii Alba'.

Traseul a fost parcurs pe un fond sonor cu muzică de promenadă asigurat de Fanfara Centrului de cultură 'Augustin Bena' Alba. Marşul a fost urmat de o acţiune de socializare şi de un spectacol artistic susţinut de artiştii Centrului de cultură 'Augustin Bena' Alba.

Pe tot parcursul manifestării, asistenţa medicală a fost asigurată de asistenţi medicali şi infirmieri de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos şi de personal medical de la o clinică privată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect pentru persoanele cu handicap Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Centrul Special pentru persoane cu handicap, de la Mănăstirea Bistriţa, va fi reabilitat în întregime printr-un proiect PHARE în valoare de 215.000 euro, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Nicolae Badea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială...
Mureş: Peste 600 de copii cu handicap sever, fără servicii de recuperare Conducerea Fundaţiei Alpha Transilvană din Târgu Mureş a anunţat, marţi, suspendarea activităţii centrului de zi 'Perseverenţa', care acordă servicii de recuperare pentru peste 600 de copii cu handicap sever din tot judeţul, din cauza subfinanţării.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Liga pentru promovarea drepturilor persoanelor cu handicap: Păpuşile cu dizabilitate şochează copiii din grădiniţe Liga pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din România a criticat miercuri, printr-un comunicat transmis AGERPRES, strategia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, privind dotarea grădiniţelor cu păpuşi care prezintă dizabilităţi.
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Aproximativ 15% din populaţia lumii prezintă o formă de dizabilitate (raport) Peste un miliard de persoane reprezentând aproape 15% din populaţia lumii trăiesc cu o formă de dizabilitate, potrivit Raportului mondial privind dizabilitatea lansat marţi de Societatea Română de Medicină Fizică şi de Recuperare (SRMFR) la Palatul Parlamentului.