Cele mai citite
 


MApN: Transport umanitar Iaşi-Bucureşti pentru salvarea vieţii a două persoane
marţi, 1 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un transport umanitar Iaşi-Bucureşti pentru salvarea vieţii a două persoane a fost aprobat, luni, de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, cu o aeronavă militară C-27J Spartan.
Potrivit unui comunicat de presă al MApN transmis, luni, AGERPRES, persoanele, doi pacienţi care au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse la o fabrică din Iaşi, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD. Misiunea a fost aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu. AGERPRES/(AS-Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
Raed Arafat: Avionul medical permite efectuarea unor misiuni ce nu pot fi făcute de elicopterele SMURD Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, vineri, că avionul medical destinat SMURD, achiziţionat prin contribuţia de 2% a cetăţenilor, poate funcţiona 24 de ore din 24, poate să plece în misiune fără aprobări şi este dotat pentru terapie intensivă.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Iaşi: Dr Raed Arafat cere sancţionarea personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca.
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.