Cele mai citite
 


Maramureş: Fostul spital orăşenesc Baia Sprie, redeschis prin subscripţie publică şi parteneriat străin
luni, 30 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 30 apr /Agerpres/- Primăria oraşului Baia Sprie, fostă localitate minieră se va asocia cu parteneri din Franţa şi Germania pentru a redeschide fostul spital orăşenesc închis în 2011.
Administraţia locală a demarat deja lucrările de modernizare a fostului spital ce în aproximativ un an de zile va fi redeschis pacienţilor.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca a declarat, luni, pentru AGERPRES că lucrările de modernizare decurg greoi din lipsa fondurilor necesare.
"Suntem în fază înaintată de tratative cu parteneri din Austria şi Germania pentru a putea finanţa cel puţin o partea investiţiei evaluată la aproximativ 200.000 de euro. Deocamdată am reuşit să reparăm acoperişul spitalului, iar în proporţie de 20 % au fost refăcute şi zugrăvite saloanele şi cabinetele medicale. În cel puţin şase luni de zile, spitalul orăşenesc ar putea fi funcţional" a spus Dorin Paşca.
Închis anul trecut în urma reformei din sănătate, spitalul orăşenesc din Baia Sprie a fost preluat de primăria care a lansat o subscripţie publică atrăgând aproape 30.000 de euro, în perspectiva redesechiderii fostei unităţi medicale.
După asocierea cu partenerii străini, spitalul va funcţiona în sistem privat, însă administraţia locală va deţine un pachet majoritar de acţiuni în noua societatea medicală înfiinţată.
O parte din aparatura medicală necesară funcţionării secţiilor medicale va fi pusă la dispoziţie de partenerii străini.
Primarul Dorin Paşca a mai spus că personalul medical ce urmează să activeze e pregătit, dar există şi un proiect al primăriei prin care oferă condiţii de muncă atractive medicilor şi asistenţilor medicali dornici să lucreze în spital.
Viitoarele secţii medicale vor acoperi domeniul medicinei interne, chirurgiei, stomatologie, pediatrie, oftalmologie, psihiatrie-psihologie, dar şi medicină de familie. AGERPRES/(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Modernizarea Spitalului TBC, o problemă a administraţiei din Baia Mare Modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie-TBC din Baia Mare rămâne o problemă pentru administraţia locală, municipalitatea investind în 2013 aproape 360.000 de lei în acest sens, însă banii sunt prea puţini pentru necesităţile unităţii, care a fost dată în folosinţă încă din anii '60.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...
Maramureş: Au fost finalizate lucrările de modernizare a SJU Baia Mare Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a principalului spital din judeţ au fost terminate, iar unitatea medicală funcţionează acum la întreaga capacitate.
Maramureş: Donaţii de peste 7.000 de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului judeţean Suma de peste 7.000 de euro strânsă din donaţii la un bal caritabil organizat de Asociaţia "Prietenii Spitalului" va fi destinată dotării Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei...
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.