Cele mai citite
 


O fabrică de îmbuteliere a Coca Cola a fost închisă temporar în China din cauza clorului
marţi, 1 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fabrică de îmbuteliere a Coca Cola din nordul Chinei a fost temporar închisă în urma unor informaţii referitoare la existenţa clorului în băutură şi o anchetă a fost deschisă din ordinul autorităţii responsabile pentru calitatea produselor din provincia Shanxi unde se află fabrica, informează un comunicat al autorităţilor locale, citat de AFP.
O inspecţie la faţa locului, testarea produselor, examinarea înregistrărilor şi interviurilor cu personalul şi alte metode aplicate au confirmat veridicitatea informaţiilor din presă, potrivit autorităţii citate.

Un purtător de cuvânt al Coca Cola a declarat luni că închiderea temporară a fabricii a fost decisă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme care au ieşit la iveală în timpul inspecţiei, fără să specifice care sunt acestea. Conform acestui purtător de cuvânt, nivelul de clor este inferior normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Statelor Unite, Uniunii Europene sau Chinei pentru apa potabilă.

Clorul este folosit pentru a ucide bacteriile în timpul tratării apei potabile, dar o concentraţie prea ridicată poate fi periculoasă pentru sănătate.

Scandalurile alimentare sunt foarte curente în China, unde opinia publică a devenit din ce în ce mai sensibilă la această chestiune.

Vânzările de Coca Cola în China, care au reprezentat anul trecut 7% din vânzările companiei la nivel mondial, sunt în creştere şi societatea americană prevede să investească patru miliarde de dolari în această ţară între 2012 şi 2014.

Coca Cola are deja peste 40 de fabrici de îmbuteliere în China, unde lucrează în parteneriat cu gigantul chinez alimentar Cofco (Grupul Naţional pentru Cereale, Uleiuri şi Produse Alimentare) şi conglomeratul multinaţional din Hong Kong Swire Pacific, care are franciză pentru a fabrica şi distribui Coca Cola în China şi 11 state americane.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocatul Poporului - anchetă privind prezenţa bacteriei E-coli în apa potabilă din Satu Mare Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la prezenţa bacteriei E-coli în apa potabilă din municipiul Satu Mare.
Ancheta în cazul fetiţei decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş Ancheta în cazul decesului fetiţei de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
Anchetă internă la Novartis după acuzaţiile de corupţie în presa chineză Uriaşa companie farmaceutică elveţiană Novartis a deschis o anchetă internă ca urmare a acuzaţiilor de corupţie lansate în presa chineză, care se refereau la Alcon, filiala sa specializată în oftalmologie, informează AFP, citând un comunicat al companiei.
Epidemie majoră de gastroenterită în Noua Zeelandă: O anchetă a fost deschisă după decesul unei femei O anchetă a fost deschisă după moartea unei femei în vârstă de 89 de ani, în timpul unei epidemii majore de gastroenterită înregistrate în Noua Zeelandă, a informat vineri presa locală, citată de DPA.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Brăila: Concentraţie excesiv de mare de clor în apa potabilă din două localităţi Controalele inopinate ale specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila privind calitatea apei potabile şi gradul de clorinare a acesteia au scos la iveală, în două localităţi din judeţul Brăila, grave nereguli în ceea ce priveşte concentraţia de clor existentă în apa potabilă.