Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 100 de persoane au ajuns la spital din cauza exceselor de mâncare, băutură sau soare
miercuri, 2 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza exceselor alimentare şi de băuturi alcoolice, a înţepăturilor de insecte sau a arsurilor solare.
"Cei mai mulţi pacienţi au gastrite sau ulcere, crize declanşate de micii sau carnea grasă preparată la grătar ori de consumul de bere. După evaluare clinică, imagistică, biologică şi tratament simptomatic, cei mai mulţi preferă să nu stea internaţi şi să petreacă în continuare ziua de 1 Mai alături de familie", a declarat, marţi, dr. Tudor Ciuhodaru de la Centrul de Traumă şi Toxicologie din Iaşi.
Pentru a preveni situaţiile neplăcute, medicul recomandă un regim adaptat patologiei digestive fiecărei persoane, evitarea excesului de alcool şi a expunerii prelungite la soare.
Conform sursei citate, în caz de arsuri solare nu trebuie aplicat ulei, smântână sau iaurt pe zona arsă întrucât se poate ajunge la complicaţii. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: La spital din cauza excesului de alimente Un pacient ajunge la fiecare şase minute la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi cu afecţiuni digestive acutizate din cauza alimentaţiei de Crăciun stropită cu alcool, a declarat luni dr. Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: Număr mare de internări, de Florii Peste 110 persoane au ajuns, de Florii, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în urma accidentelor casnice, a afecţiunilor digestive şi agresiunilor pe fondul abuzului de alcool.
Iaşi: Medicii le recomandă persoanelor cu afecţiuni neuropsihice să se ferească de soare Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi recomandă urmărirea atentă a persoanelor cu afecţiuni psihiatrice în această perioadă caniculară şi administrarea corespunzătoare a medicamentelor.
Iaşi: Număr mare de internări cu fracturi din cauza gheţii Aproape 100 de persoane au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, din cauza traumatismelor suferite în urma căderii pe gheaţă.