Cele mai citite
 


PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular
miercuri, 2 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră –  va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.

 

 

Institutul Clinic Fundeni inaugurează prima bancă de celule stem a unei unități sanitare de stat, ce îndeplinește în totalitate standardele europene care reglementează activitatea de procesare și conservare a celulelor vii. Banca de celule stem reprezintă un compartiment special, dedicat în totalitate procesării și stocării de celule stem hematopoietice, asigurând o puritate a aerului de peste 99% pentru spațiul unde se desfășoară activitățile de preparare și validare a grefonului medular.
 
Banca de celule stem din cadrul Institutului Clinic Fundeni asigură condițiile obligatorii pentru procesarea celulelor stem hematopoietice, atât pentru pacienții cărora li se efectuează transplant medular la Institutul Clinic Fundeni, cât și pentru donatorii voluntari ale căror celule stem vor fi procesate în bancă. Înființarea acestei bănci vine în contextul în care Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este în curs de finalizare, ceea ce presupune accesul pacienților la celule de la donator neînrudit pentru transplant, atât din registrul național, cât și din registrele internaționale interconectate la acesta.
 
Procesarea celulelor stem hematopoietice în condiții de bancă reprezintă o condiție obligatorie pentru ca celulele recoltate în România să poată fi trimise prin intermediul Registrului către orice centru de transplant medular din străinătate, acolo unde pot salva o viață. Astfel, banca de celule stem din cadrul Institutului Clinic Fundeni devine un partener indispensabil al Registrului Național de Donatori Voluntari.
 
Important este și faptul că Banca de Celule Stem a Institutului Clinic Fundeni îndeplinește toate criteriile pentru a deveni și prima bancă publică de celule de cordon ombilical dintr-un spital de stat, ceea ce înseamnă că, în viitor, vom putea accesa și această sursă de celule stem pentru a efectua proceduri de transplant.
 
Echipamentul de înaltă performanță medicală și sistemul de asigurare a protecției muncii pentru personalul care lucrează în sala de stocare criogenică fac din Banca de Celule Stem a Institutului Clinic Fundeni o unitate de elită din domeniul medical românesc, ce poate fi oricând comparată cu una similară din străinătate.
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PREMIERĂ: Institutul Clinic Fundeni a inaugurat prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat, continuând astfel seria de premiere medicale.
Prima bancă de celule stem într-un spital de stat Prima bancă de celule stem hematopoietice de la Institutul Clinic Fundeni îndeplineşte în totalitate standardele Agenţiei Naţionale de Transplant şi pe cele europene care reglementează activitatea de procesare şi conservare a celulelor vii.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice - funcţional Patru vieţi au fost salvate până în prezent în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti, a declarat dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.
ARBACS saluta infiintarea primei banci de celule stem dintr-un spital de stat din Romania ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem) saluta aparitia primei banci de celule stem hematopoietice, infiintata intr-un spital de stat din Romania, la Institutul Fundeni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.