Cele mai citite
 


Astărăstoae: Cepoi se va bucura de susţinerea tuturor celor din sistemul sanitar şi din mediul universitar
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii se vor bucura că în sfârşit un profesionist conduce sistemul sănătăţii, a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, după anunţul premierului desemnat Victor Ponta care l-a propus pe Cepoi pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, a salutat decizia premierului desemnat Victor Ponta de a-l propune pe ieşeanul Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii.
"Doctorul Vasile Cepoi se va bucura de întreaga susţinere a Colegiului Medicilor şi a universităţilor de medicină din ţară. El este un om care cunoaşte sistemul, modul de organizare a unui sistem de sănătate, are o vastă experienţă în domeniu, are capacitatea de a dialoga şi, în acelaşi timp, are marea calitate de a armoniza opinii diferite în aşa fel încât să crească eficienţa", a opinat Vasile Astărăstoae.
Dr. Vasile Cepoi a fost propus, marţi seară, de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
Pe 12 ianuarie 2012, dr. Vasile Cepoi, şef al Direcţiei de Sănătate Iaşi, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii în plin scandal public legat de proiectul noii Legi a sănătăţii.
Dr. Vasile Cepoi a fost numit, în urma unui concurs, director al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi în 2001.
În iulie 2003, a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. A fost destituit în februarie 2004.
În anul 2005 a fost numit director general executiv al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, unde a lucrat până în 2008.
Ulterior, a profesat ca medic la Spitalul "C. I. Parhon" din Iaşi. În 2009, el a devenit şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Este cunoscut ca un specialist în managementul sanitar. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat marţi pentru AGERPRES că prin acuzaţiile aduse de ANI ministrului Vasile Cepoi, "se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii".
ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului...
Medicii spun că lucrează şi la stat şi în privat pentru completarea veniturilor Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că, în cazul în care s-ar lua decizia ca medicii din sistemul de stat să nu mai lucreze şi în privat, ar fi "o lovitură pentru ambele sisteme", iar doctorii ar alege să plece în străinătate.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Nominalizarea lui Vasile Cepoi la MS, agreată de reprezentanţi ai medicilor Reprezentanţi ai medicilor consideră binevenită propunerea ca Vasile Cepoi să preia funcţia de ministru al Sănătăţii.