Cele mai citite
 


Studenţii medicinişti şi-au suspendat protestele anunţate pentru luni
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) a suspendat acţiunile de protest anunţate pentru luni şi va insista pentru iniţierea unui dialog cu instituţiile responsabile de învăţământul medical din România, se arată într-un comunicat al federaţiei, remis duminică AGERPRES.
FASMR a renunţat la protest datorită faptului că au fost publicate locurile, posturile şi metodologia pentru rezidenţiatul din acest an pe site-ul oficial (www.rezidentiat.ro) şi având în vedere 'contextul politic actual (demisionarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii)', precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, 'multe dintre doleanţele studenţilor medicinişti au rămas nerezolvate, astfel încât Federaţia va insista pentru iniţierea unui dialog cu instituţiile responsabile de învăţământul medical din România, încât acesta să corespundă nevoilor şi cerinţelor studenţilor din întreaga ţară'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
Rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat pe 20 noiembrie Concursul de Rezidenţiat se va organiza anul acesta, descentralizat, în data de 20 noiembrie, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Din 2011, rezidenţiatul va fi descentralizat Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - Concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, începând cu 2011, centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, marţi, AGERPRES.
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Cristian Vlădescu: Avem cei mai mulţi studenţi în medicină, dar la medici suntem pe penultimul loc în UE Directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, prof. dr. Cristian Vlădescu, a declarat vineri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că România are cei mai mulţi studenţi în medicină...
Galaţi: Protest cu 20 de participanţi al studenţilor medicinişti Doar aproximativ 20 de studenţii medicinişti au pichetat, luni, timp de o oră, Prefectura Galaţi, în semn de solidaritate cu studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).