Cele mai citite
 


Concurs de alergare pe bandă, organizat în scopuri caritabile
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un club de alergători amatori organizează, în perioada 26-27 mai, un eveniment caritabil de alergare pe bandă, desfăşurat pe un interval de 24 de ore, eveniment care are loc pentru prima dată în România.
Acţiunea, organizată de Ro Club Maraton şi Organizaţia Salvaţi Copiii, care va avea loc la Băneasa Shopping City, are ca scop strângerea unor fonduri care vor fi donate în beneficiul programului de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează", un program demarat de Organizaţia Salvaţi Copiii România.
În cadrul evenimentului vor fi organizate trei probe de alergare pe trei benzi diferite la care vor participa atât alergători profesionişti, care îşi propun să alerge timp de 24 de ore, cât şi persoane care iubesc sportul şi care vor să se alăture acţiunii caritabile.
România are cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană - 9.8% în 2010, dublu faţă de celelalte ţări.
Proiectul iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii România îşi propune diminuarea cu 15 % a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de cinci ani, proiectul derulându-se până în anul 2015.
Anul trecut, organizaţia Salvaţi Copiii România a desfăşurat programe suport pentru mame şi copii din comunităţile cu o rată crescută a mortalităţii infantile şi a donat echipamente medicale performante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti.
În acest an, Organizaţia Salvaţi Copiii România, prin programele demarate, vrea să doteze cu echipamente medicale maternităţile din Adjud şi Vrancea.AGERPRES/(AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salvaţi Copiii: Campania de strângere de fonduri 'Un gest pentru o viaţă' continuă Campania de strângere de fonduri "Un gest pentru o viaţă", pentru dotarea cu echipamente performante a maternităţilor din România, este continuată de Organizaţia Salvaţi Copiii vineri şi sâmbătă, cu o serie de momente artistice ce vor fi organizate în zona fântânii din Băneasa Shopping City, informează...
Salvați Copiii România anunță rezultatele din ultimii 5 ani ai luptei împotriva mortalității infantile Salvați Copiii România, cu sprijinul partenerului Libris.ro, anunță o nouă donație către secția de neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia. Cu această ocazie, Organizația comunică și rezultatele eforturilor din ultimii 5 ani ai luptei împotriva mortalității infantile.
Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile Organizaţia Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit sau prin donaţii directe către organizaţie pentru ca tot mai mulţi bebeluşi să aibă şansa la viaţă.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Organizaţia Salvaţi Copiii: 15 maternităţi, dotate cu echipamente medicale performante Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" a primit marţi un incubator de transplant în valoare de 11.718 euro din partea Organizaţiei "Salvaţi Copiii" iar Maternitatea "Polizu" a primit un ventilator pentru respiraţie, de 12.276 euro.
Echipamente vitale copiilor născuţi prematur, donate de Organizaţia Salvaţi Copii Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat joi maternităţii Spitalului Clinic "Ioan Cantacuzino" şi secţiei de neonatologie a Spitalului Municipal Olteniţa echipamente în valoare de 143.000 de euro în cadrul programului de reducere a mortalităţii infantile, informează un comunicat al organizaţiei remis...