Cele mai citite
 


Galaţi: 25 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns în ultimele zile la spital
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 25 de persoane înţepate de căpuşe au ajuns la spital, după mini-vacanţa de 1 Mai, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Vârful fenomenului s-a înregistrat, marţi, pe 1 Mai, când la camerele de gardă ale spitalelor gălăţene s-au prezentat 14 persoane înţepate de căpuşe, acest lucru întâmplându-se după ce, luni, 30 aprilie, alţi 11 gălăţeni au ajuns la spital cu aceleaşi probleme de sănătate.
În ultima săptămână, numărul celor care au fost muşcaţi de această insectă a ajuns la 58.
Mai mult de o jumătate dintre cei afectaţi s-au dus direct la Spitalul de Urgenţă, imediat ce au sesizat căpuşa sub piele.
După ce insectele le-au fost extrase şi rănile dezinfectate, pacienţii au fost îndrumaţi către Spitalul de Boli Infecţioase, unde au beneficiat de tratament profilactic.
Medicii atrag atenţia tuturor celor care preferă să meargă la pădure sau în alte locuri de agrement cu spaţii verzi să evite să calce pe iarba foarte crescută, pentru că aceste insecte trăiesc în astfel de locuri. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 450 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul sezonului cald Un număr de 454 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi sau la medicii de familie, de la începutul sezonului cald, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică judeţene, Ani Nistor.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 175 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul anului Numărul persoanelor din judeţul Galaţi înţepate de căpuşe de la începutul anului a ajuns la 175, după ce în ultima săptămână de raportare s-au adăugat încă 26, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe în acest an l-a depăşit pe cel din 2015 Un număr de 353 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, cu 34 mai multe decât în tot anul 2015, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Au fost confirmate două noi cazuri de boală Lyme Două noi cazuri de boală Lyme în judeţul Galaţi, provocate de muşcătura de căpuşă, au fost confirmate clinic şi serologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 179 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul anului Un număr de 179 de persoane au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.