Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii avertizează că muşcăturile reptilelor sunt periculoase
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii atrag atenţia că odată cu încălzirea bruscă a vremii şi cu ieşirile la iarbă verde creşte riscul de muşcături de reptile, după ce un bărbat în vârstă de 69 de ani a ajuns la Centrul de Traumă şi Toxicologie din Iaşi după ce a fost muşcat de un şarpe.
'Pe o statistică parţială remarcăm faptul că am ajuns să tratăm tot mai multe plăgi muşcate. Cele mai multe plăgi au fost datorate câinilor, în 69,14% din cazuri, pisici - 9,57%, cai - 7,97% , şarpe - 1,59%. Rănile provocate de muşcătura de şarpe au necesitat administrare de antidoturi iar pacientul a avut nevoie de măsuri complexe de stabilizare', a declarat miercuri dr. Tudor Ciuhodaru.
Conform acestuia, muşcătura de şarpe se identifică după forma dinţilor. Muşcătura este asociată unei dureri intense şi a unui edem de culoare violacee ce va cuprinde o porţiune întinsă din membrul afectat.
Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat că există şi posibilitatea ca şerpii să producă muşcătura fără a introduce veninul în plagă. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Iaşi: Cardiacii, afectaţi de temperaturile scăzute Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat, sâmbătă, că din cauza temperaturilor extrem de scăzute se constată o creştere a numărului pacienţilor cu afecţiuni cardiace prezentaţi la UPU de la primele ore ale dimineţii în urma expunerii la ger.
Iaşi: La spital din cauza excesului de alimente Un pacient ajunge la fiecare şase minute la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi cu afecţiuni digestive acutizate din cauza alimentaţiei de Crăciun stropită cu alcool, a declarat luni dr. Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Tudor Ciuhodaru - consilier onorific al ministrului Sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, va fi consilier onorific al ministrului sănătăţii pe probleme de urgenţă.