Cele mai citite
 


Mariana Câmpeanu:Este cert că vom reîntregi salariile bugetarilor şi vom restitui pensionarilor banii reţinuţi abuziv
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL, Mariana Câmpeanu, nominalizată pentru funcţia de ministru al Muncii, a declarat miercuri, la un post privat de televiziune, că Guvernul Uniunii Social Liberale, dacă va fi validat de Parlament, va reîntregi salariile bugetarilor şi va restitui pensionarilor banii reţinuţi în mod abuziv prin calcularea contribuţiei de asigurări de sănătate, iar modul de aplicare va fi anunţat în Programul de guvernare, săptămâna viitoare.
'Este cert că (..) vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care le-au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţiile de sănătate care au fost calculate la întreaga pensie', a declarat Mariana Câmpeanu.
Întrebată asupra datei când aceste măsuri vor fi aplicate, deputatul PNL a subliniat că Programul de guvernare care va fi prezentat săptămâna viitoare în Parlament va aduce precizările necesare.
'Termenele - cum, când, în tranşe egale, în două tranşe, în trei tranşe - vor fi stabilite de următorul Guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri (reîntregirea salariile bugetarilor şi restituirea banilor pensionarilor - n.r.) se vor împlini. (...) Asta este cert. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat prin Programul de guvernare şi până luni (când documentul va fi prezentat Parlamentului - n.r.) nu mai este mult', a adăugat Mariana Câmpeanu.
În legătură cu efectele acestor măsuri asupra deficitului bugetului de stat, aceasta a arătat că 'în clipa în care va dispune de toate informaţiile, va putea spune dacă există resurse financiare fără să fie mărit deficitul sau vor fi tăiate alte cheltuieli în aşa fel încât deficitul bugetar să nu fie mărit'.
Luni, 30 aprilie, premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat că problema pensiilor va fi rezolvată înaintea revenirii salariilor al nivelul celor din 2010.
"Pensiile vor fi chiar înaintea revenirii salariilor, dacă vă referiţi la acea contribuţie încasată ilegal de 5,5% pentru pensiile de peste 740 lei. (...) Dacă reîntregirea salariilor şi măsurile de relansare economică reprezintă prioritatea unu, aceea reprezintă prioritatea zero", a afirmat Ponta.AGERPRES/(A-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
(Corespondenţă) Miniştrii bulgari obligaţi să returneze bonusurile primite în 2011 Sofia, 29 feb - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Premierul bulgar Boiko Borisov a dat miercuri un ultimatum înalţilor oficiali de la administraţia de stat să returneze până vineri primele financiare primite în anul 2011. Borisov a spus că va demite luni orice ministru, secretar de stat...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ponta, despre salariile rezidenţilor: Dacă aş avea în curtea Guvernului câteva miliarde de euro le-aş da la sănătate Premierul Victor Ponta a declarat vineri că au existat discuţii cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, pe tema salariilor medicilor rezidenţi, punctând că dacă ar avea "în curtea Guvernului"...
(Corespondenţă) Bulgaria a renunţat la închiderea spitalelor Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Bulgaria a renunţat, cel puţin temporar, la ideea de a închide aproape jumătate dintre spitalele existente. În 2010, cei trei miniştri ai sănătăţii care s-au schimbat în acest post în cursul anului, au anunţat diferite planuri de reducere numărului spitalelor...
Cepoi: În locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale Noul proiect de lege a Sănătăţii prevede câteva noutăţi extrem de importante, printre care şi aceea că în locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale, aşa cum există în Belgia, a spus ministrul Vasile Cepoi luni, la o dezbatere privind actul normativ.