Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Posibilă sistare a furnizării medicamentelor compensate, după 15 octombrie
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ar putea stopa furnizarea de medicamente gratuite şi compensate începând cu 15 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu furnizorii de medicamente, pentru ca plata să fie făcută la 180 zile, aşa cum vor veni şi decontările de la bugetul de stat.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Bistriţa-Năsăud, Ionel Vasile, a declarat luni, pentru AGERPRES, că farmaciştii din judeţ se gândesc să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu furnizorii.

'Eu acum mă aflu la Bucureşti, urmează să avem Consiliul naţional al farmaciştilor, cu preşedinţii din fiecare judeţ, unde vom discuta aceste probleme. Dacă nu se reglementează lucrurile şi nu se semnează un memorandum între farmacişti, CAS şi furnizori sau măcar între farmacişti şi furnizori, părerea mea este că vom sista eliberarea de medicamente compensate din 15 octombrie', a spus Ionel Vasile.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Bistriţa-Năsăud consideră că farmaciile se află într-o situaţie foarte grea, având în vedere că TVA-ul pentru facturi se plăteşte lunar, la fel şi impozitele pe salariile angajaţilor, or, banii de la CJAS vor veni abia la şase luni.

'Trebuie să existe o discuţie între producătorii de medicamente, distribuitori şi farmacişti, pentru a găsi o soluţie', a mai spus Ionel Vasile.

În perioada 2-9 octombrie, cele 65 de farmacii care au contract cu CJAS Bistriţa-Năsăud au eliberat medicamente gratuite şi compensate de peste un milion de lei, media lunară fiind de 3 milioane de lei.

La începutul săptămânii trecute, farmaciştii au fost informaţi că în contractele semnate cu CAS se va introduce un act adiţional, prin care facturile să nu mai fie plătite la 60 sau la 90 de zile, ci la 180 de zile.

Pentru farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, această decizie a însemnat că nu vor mai primi niciun ban în acest an din partea CJAS, deoarece facturile fuseseră deja decontate până în luna iunie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...
Farmaciile mehedinţene, în colaps financiar Drobeta-Turnu Severin, 4 iul /Agerpres/ - Cele 68 de farmacii şi puncte farmaceutice acreditate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi să elibereze medicamente compensate şi gratuite se află în colaps financiar, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului ...
Aproape 50% dintre farmacii riscă să intre în faliment Datoriile către farmacii sunt de aproximativ 1.500 milioane de lei, a declarat, joi, pentru AGERPRES prof. farm. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), cu prilejul Forumului Pfarma. El a precizat că aceste datorii sunt acumulate din luna februarie.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele compensate Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) mai au la dispoziţie doar puţin peste 4.700 lei din care să deconteze medicamente gratuite şi compensate pentru a doua jumătate a lunii noiembrie şi luna decembrie.