Cele mai citite
 


Nominalizarea lui Vasile Cepoi la MS, agreată de reprezentanţi ai medicilor
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţi ai medicilor consideră binevenită propunerea ca Vasile Cepoi să preia funcţia de ministru al Sănătăţii.
Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că Vasile Cepoi este unul din cei mai experimentaţi medici în managementul instituţiilor din sistemul sănătăţii.
''În ultimele luni ca secretar de stat s-a implicat în reforma sănătăţii prin încercarea de a îmbunătăţii legea sănătăţii. Având în vedere experienţa sa şi cunoaşterea în detaliu a sistemului atât din punctul de vedere al instituţiilor medicale, dar şi al clinicianului, lucru destul de important, din punctul meu de vedere, noul ministru va putea să conducă şi să se implice direct în reforma din sistem", a spus aceasta.
La rându său, prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, consideră că nominalizarea lui Vasile Cepoi la MS este bună din mai multe motive.
"Este un specialist în domeniu şi cunoaşte problemele reale ale sistemului. Nu este înregimentat politic, este o persoană tehnocrată în adevăratul sens al cuvântului şi va apăra sistemul de intervenţiile politicului. Dincolo de competenţă are cultul dialogului, ştie să asculte şi să negocieze interese contrare astfel încât actorii din sistem să-l susţină în demersurile sale", a menţionat Vasile Astărăstoae.
Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţă Oftalmologice, a apreciat experienţa mare pe care o are dr. Vasile Cepoi.
"A mai lucrat în sistemul sanitar şi în organizare sanitară. Sper să facă treabă bună. A fost şi la CNAS şi cunoaşte bine problemele din sistem. A gestionat foarte bine momente dificile din sănătate. Îmi pare rău că nu poate fi şi ministru şi preşedinte al CNAS", a precizat, pentru AGERPRES, Monica Pop.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, susţine că Vasile Cepoi va fi un ministru bun.
"A lucrat în sistem. Este un bun tehnocrat. Sper să aducă o stare de normalitate în sistemul sanitar şi să se aplece mai multe asupra medicinei de familie, care în acest moment este foarte vitregită", a afirmat aceasta.
Dr. Emanoil Ceauşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş", spune că nominalizarea lui Cepoi la MS este bună.
"Are experienţă în domeniul sănătăţii, în organizare sanitară şi este deschis pentru orice discuţii fiind receptiv", a mai spus Emanoil Ceauşu.
Ministerul Sănătăţii (MS) se află la al 21-lea ministru. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Astărăstoae: Cepoi se va bucura de susţinerea tuturor celor din sistemul sanitar şi din mediul universitar Medicii se vor bucura că în sfârşit un profesionist conduce sistemul sănătăţii, a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, după anunţul premierului desemnat Victor Ponta care l-a propus pe Cepoi pentru funcţia de ministru...
Medicii spun că lucrează şi la stat şi în privat pentru completarea veniturilor Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că, în cazul în care s-ar lua decizia ca medicii din sistemul de stat să nu mai lucreze şi în privat, ar fi "o lovitură pentru ambele sisteme", iar doctorii ar alege să plece în străinătate.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...
Vasile Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat marţi pentru AGERPRES că prin acuzaţiile aduse de ANI ministrului Vasile Cepoi, "se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii".
Vasile Cepoi, numit preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor Fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi a fost numit marţi, prin decizie a premierului, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.