Cele mai citite
 


Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra se tem de o invazie a omizilor de stejar
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Britanicii se tem de o invazie a omizilor de stejar în jurul stadionului londonez care va găzdui Jocurile Olimpice, relatează 20minutes.fr. Fluturele de stejar, un fluture de noapte a cărui omidă poate provoca astm şi mâncărimi, ar putea perturba desfăşurarea olimpiadei de vară de la Londra.
Potrivit experţilor, insecta, sosită în Marea Britanie în 2006 cu o încărcătură de lenm olandez, ar putea invada capitala britanică, după sud-vestul Angliei. La circa 70 km de Londra au fost observate populaţii masive de omizi, autorităţile distrugând peste 700 de cuiburi din regiune. Insectele n-au fost eradicate însă. 'Putem să le încetinim înmulţirea, dar nici distrugerea cuiburilor nu permite controlul lor total', spune un specialist din Kew Gardens în The Telegraph.

Omida fluturelui de stejar se hrăneşte cu frunze de stejar, fiind acoperită cu perişori toxici pentru om: inhalarea lor poate provoca tuse, astm, dureri de gât, mâncărimi şi chiar reacţii alergice serioase. Omida se transformă în fluture doar la jumătatea verii, spre sfârşitul lui iulie.

Obişnuiţi în Europa centrală şi sudică, se pare că fluturii de stejar au avansat spre nord de circa zece ani, odată cu încălzirea climei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jinga: Marea Britanie, unul dintre cei mai buni aliaţi şi parteneri ai României în Europa Ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, scrie miercuri într-un articol de pe Huffington Post.com/uk, că mandatul său diplomatic din capitala Marii Britanii a reprezentat în acelaşi timp 'o provocare şi un privilegiu', precizând că a făcut tot posibilul pentru a consolida relaţia României cu Marea Britanie...
Londra va aloca 35 de milioane de lire sterline pentru lupta împotriva mutilării genitale feminine Marea Britanie a anunţat miercuri un program în valoare de 35 de milioane de lire sterline (41 de milioane de euro) destinat reducerii practicii mutilării genitale feminine, care afectează până la 140 de milioane de fete şi femei pe plan mondial, relatează AFP.
Marea Britanie: Organe prelevate fără consimţământ din cauza unei erori Londra, 11 apr /Agerpres/ - Circa 20 de familii din Marea Britanie vor fi înştiinţate că organe ale rudelor lor dispărute au fost prelevate fără consimţământ, în urma unei erori care a afectat registrul cu donatori, relatează The Telegraph.
Londra va trimite 750 de militari pentru a ajuta la combaterea epidemiei de Ebola Marea Britanie va trimite 750 de militari, o navă maritimă medicală şi trei elicoptere în Sierra Leone pentru a ajuta la combaterea Ebola, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării, la încheierea unei reuniuni guvernamentale de criză pe tema epidemiei, relatează AFP.
Controverse în Marea Britanie asupra uciderii bursucilor care transmit tuberculoza la bovine Londra, 2 iun /Agerpres/- Mai multe sute de apărători ai drepturilor animalelor, printre care şi starul rock Brian May, îmbrăcaţi în alb şi negru şi purtând unii dintre ei măşti de bursuci, au defilat sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva uciderii acestor animale care transmit tuberculoza la...
Marea Britanie: 135 de ani de la naşterea medicului Alexander Fleming, creatorul penicilinei Medicul Alexander Fleming s-a născut la 6 august 1881. Profesor la Universitatea din Londra, în 1929 a descoperit penicilina produsă de culturile unui mucegai "Penicilium notatum" şi a publicat primul memoriu asupra proprietăţilor antibiotice ale culturilor respective. Eforturile sale nu au avut un succes...