Cele mai citite
 


Peste 200 de persoane înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de persoane au fost înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai.
La Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", de vineri şi până miercuri dimineaţă, s-au prezentat 234 de persoane înţepate de căpuşe, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş", în aceeaşi perioadă, s-au prezentat 138 de persoane cu înţepături de căpuşe. Cele mai multe au fost înregistrate în perioada 30 aprilie - 1 mai, respectiv 96 de cazuri, a declarat pentru AGERPRES, dr. Simin Florescu, director medical al spitalului.
Aceasta a mai spus că la spital se mai află şi trei cazuri cu malarie.
''Este vorba de trei persoane care lucrau în Guineea Ecutaorială şi una dintre ele este în stare foarte gravă. A făcut mai multe complicaţii. Avem tratamentul necesar. Problema este ca s-au prezentat târziu la medic şi nu au făcut profliaxie", a spus dr. Simin Florescu.
Medicii recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe picioare şi nu numai să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: 45 de cazuri cu înţepături cu căpuşe la sfârşit de săptămână Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a înregistrat la sfârşitul săptămânii 45 de cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul instituţiei.
Dr. Gabriel Colţan: Este bine ca oamenii să se examineze după ce ies la iarbă verde Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" se confruntă la sfârşitul fiecărei săptămâni cu 16-17 cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Gabriel Colţan.
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Premierul Ponta: Pacienţii înţepaţi de căpuşă şi soluţiile propuse de Ministrul Sănătăţii, în următoarea şedinţă de Guvern Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că i-a cerut Ministrului Sănătăţii un raport pentru următoarea şedinţă de guvern, în care să prezinte situaţia pacienţilor înţepaţi de căpuşe şi a celor care au complicaţii în urma acestor înţepături, dar mai ales care sunt...
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Peste 240 suceveni muşcaţi de căpuşe, unul diagnosticat cu boala Lyme Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării.