Cele mai citite
 


Peste un sfert dintre tinerii japonezi s-au gândit deja la sinucidere (studiu)
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30% dintre tinerii japonezi cu vârste între 20 şi 29 de ani s-au gândit deja la sinucidere, în timp ce în rândul populaţiei adulte totale, procentul este de peste 23%, indică un studiu oficial dat publicităţii miercuri, transmite AFP.
Potrivit anchetei, 28,4% dintre respondenţii din intervalul de vârstă 20-29 de ani au declarat că s-au gândit să îşi pună capăt zilelor, iar o treime dintre ei au avut o asemenea idee chiar în cursul anului trecut.

"Aceste date arată că tinerii ezită să vorbească cu ceilalţi sau nu pot găsi pe cineva căruia să i se confeseze atunci când au o problemă, din cauza caracterului superficial al relaţiilor lor sociale", astfel încât "au tendinţa de a suferi singuri", subliniază autorii studiului guvernamental.

Dacă se iau în calcul toate grupele de vârstă, 23,4% dintre cei peste 2.000 de adulţi intervievaţi au declarat că s-au gândit la sinucidere, în creştere cu 4,3% faţă de studiul anterior pe aceeaşi temă, realizat în 2008.

Proporţia este de 27,1% în rândul femeilor şi de 19,1% în cazul bărbaţilor. Conform anchetatorilor, alegerea morţii voluntare este legată adesea de probleme financiare sau familiale.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, rata de suicid în Japonia este de 24 la 100.000 de locuitori, aproape dublă faţă de media pe glob.

În 2011, 30.513 persoane şi-au pus capăt vieţii în arhipelagul nipon, dintre care două treimi au fost bărbaţi. Deşi acesta este cel mai mic număr începând din 1997, organizaţiile specializate cer îmbunătăţirea mijloacelor de prevenţie, anticipând o recrudescenţă a sinuciderilor pe fondul situaţiei economice dificile şi al şocurilor traumatice provocat de seismul, tsunamiul şi accidentul nuclear de la 11 martie 2011.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comoţia cerebrală triplează riscul de sinucidere în cazul adulţilor (studiu) Comoţia cerebrală este legată de triplarea riscului de suicid la adulţi, comparativ cu restul populaţiei, potrivit unui studiu canadian publicat în 'Journal de l'association médicale canadienne' (CMAJ), informează agenţia France Presse (AFP).
Un simplu test de sânge poate prezice riscul sinuciderii (studiu) Un simplu test de sânge pentru a detecta o modificare chimică a unei singure gene umane legate de gândurile şi impulsurile negative poate prezice cu precizie riscul suicidar, relevă un studiu realizat de grup de cercetători americani şi publicat în American Journal of Psychiatry, informează agenţia Xinhua...
Prevenţia sinuciderilor post-spitalizare ale soldaţilor internaţi pentru afecţiuni mentale, în atenţia cercetătorilor americani (studiu) Soldaţii americani spitalizaţi cu tulburări de sănătate mentală au un risc semnificativ crescut de sinucidere în anul următor după spitalizare, potrivit unui studiu publicat în numărul din 12 noiembrie al revistei JAMA Psychiatry (Journal of American Medical Association).
Studiu privind acneea severă şi o mai mare tendinţă de sinucidere Persoanele care suferă de acnee severă prezintă un risc sporit de sinucidere, potrivit concluziilor unui studiu publicat joi de British Medical Journal - informează agenţia spaniolă de presă EFE.
Elveţia: Numărul străinilor veniţi pentru sinucidere asistată s-a dublat între 2009 şi 2012 (studiu) Numărul cetăţenilor străini care merg în Elveţia pentru sinucidere asistată s-a dublat între 2009 şi 2012, germanii şi britanicii fiind în fruntea listei, arată un studiu publicat joi în revista Journal of Medical Ethics.
Risc sporit de sinucideri la persoanele obeze care au suferit o intervenţie chirugicală bariatrică (studiu) Persoanele obeze care au suferit o intervenţie chirurgicală bariatrică pentru a pierde din greutate prezintă un risc cu 50% mai mare de a avea tentativă de suicid decât înainte de intervenţie, conform unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană 'JAMA Surgery', informează agenţia France...