Cele mai citite
 


Tulcea: Suspiciune de febră butonoasă
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din satul tulcean Niculiţel se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea cu suspiciunea de febră butonoasă, după ce a fost muşcată de o căpuşă, potrivit declaraţiei şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laura Militaru.
'Avem o singură suspiciune care a fost transmisă Institutului Cantacuzino pentru analize, dar în fiecare an am avut cazuri de febră butonoasă. După ce în perioada 2006-2007 înregistram peste 100 de cazuri pe an, numărul lor a scăzut fiindcă şi noi am insistat pe măsurile de prevenire, dar cred că şi măsurile de dezinsecţie şi-au spus cuvântul', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura judeţului Tulcea, directorul DSP, Laura Militaru.
Femeia suspectată are 29 de ani, iar starea sa de sănătate este în afara oricărui pericol.
Febra butonoasă este o boală eruptivă, febrilă, care apare la câteva zile după o înţepătură de căpuşă, în lipsa tratamentului necesar, cel mai mare pericol fiind apariţia meningitei cronice cu implicaţii asupra funcţionării normale a creierului. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Prima suspiciune de gripă din acest sezon rece Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare a crescut în ultima săptămână în judeţul Tulcea, înregistrându-se totodată şi prima suspiciune de gripă din acest sezon rece.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.
Tulcea: Măsuri de prevenire a apariţiei unor cazuri de Ebola Autorităţile tulcene vor intensifica acţiunile de supraveghere medicală a străinilor care ajung în Portul Sulina, în contextul epidemiei de Ebola, şi au început demersurile pentru identificarea rudelor celor nouă tulceni care se află în Sierra Leone, stat african afectat de această boală.
Sibiu: Un caz confirmat de encefalită de căpuşă la un cioban din Moşna În judeţul Sibiu a apărut după doi ani de zile, primul caz confirmat de encefalită de căpuşă, la un cioban în vârstă de 33 de ani, din comuna Moşna, care a fost spitalizat în Secţia de Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, timp de 23 de zile, a precizat marţi seara, pentru AGERPRES...