Cele mai citite
 


Flebita
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Afectiunile inimii, Corp sanatos, Plamanii
 

 

 

 

 

Persoanele care au avut de a face cu flebita stiu ca este o afectiune extrem de dureroasa, care poate sa-si ucida fara veste victima printr-un cheag de sange ajuns in venele plamanilor. 

Flebita inseamna pur si simplu inflamatie a venelor. Este cunoscuta mai corect drept tromboflebita — „ trombo -" de la cheagul desange care reprezinta pericolul cel mai mareal bolii.
 
Exista 2 tipuri principale de flebita

Ambele sunt cauzate de perioade lungi de inactivitate, posibil de un drum indelungat cu automobilul, cu avionul sau de un repaus prelungit la pat — dupa o operatie, de exemplu. Este posibil ca mostenirea genetica sa va fi pus intr -o situatie de risc crescut fata de aceasta afectiune, iar riscul este amplificat daca aveti si vene varicoase .


In loc de a intra in panica in legatura cu soarta venelor fragile si proeminente pe care le simtiti chiar sub piele , recurgeti la urmatoarele remedii de casa, care pot completa tratamentul medical .

Renuntati la pilula contraceptiva combinata
Daca ati avut flebite sau cheaguri de sange in trecut, nu este recomandabil sa folositi contraceptiveorale combinate, care contin atat estrogen , cat si progestagen, recomanda specialistul in afectiunivasculare Jess Young. Incidenta tromboflebitei venelor de adancime in randul persoanelor care folosesc contraceptive orale combinate este estimata a fi de 3 pana la 4 ori mai mare decat la restul populatiei.
Studiile au aratat ca intr -un sfert din cazurile de tromboflebita superficiala este prezenta si o forma de tromboza a venelor de adancime, astfel incat chiar si in cazul unei tromboflebite superficiale — inofensive prin natura ei — este interzisa folosirea pilulei combinate. Pilulele care contin numai progestogen (numite uneori minipilule) sunt insa lipsite de risc si conform unei autoritati mondiale in domeniu, ar putea chiar reduce riscul de tromboza .

Nu este necesar sa renuntati la pilula inaintea unui zbor de cursa lunga in cazul in care faceti regulat exercitii fizice si beti din abundenta bauturi nealcoolice. Daca totusi renuntati la pilula, asigurati-va ca aveti mijloace contraceptive alternative adecvate.

Fiti constient de riscuri
Daca ati avut o data flebita , sunteti sub un risc crescut de a o contracta din nou. indeosebi perioadele lungi de repaus la pat va fac foarte vulnerabil. Desi probabil ca nu aveti cum evita un repaus prelungit la pat in urma unei vatamari corporale sau a unei afectiuni grave, anumite tipuri de risc, precum operatia optionala, pot fi evitate daca sunteti predispus la formarea cheagurilor. Cereti sfatul medicului in legatura cu factorii de risc si fiti constient ca ridicandu-va din pat si fiind activ cat de repede posibil puteti reduce riscurile de a face flebita dupa operatie.

Oferiti-i odihna si caldura

Tratati flebita superficiala tinandu-va piciorul ridicat si aplicand caldura umeda, recomanda expertul in afectiuni cardiovasculare Michael Dake. Nu este necesar sa stati in pat, insa odihna cu piciorul ridicat la 15-30 cm deasupra nivelului inimii pare sa grabeasca vindecarea. Inflamatia flebitei superficiale dispare de obicei intr -un interval cuprins intre 1 saptamana si 10 zile, desi pot trece intre 3 si 6 saptamani pana la disparitia completa. 

Sursa www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DERMATITE FRECVENTE LA NOU NĂSCUŢI ŞI SUGARI: Dermatita atopică Dermatita atopică (eczema constituţională), afecţiune cutanată cu incidenţă în creştere, ce evoluează cronic (ani), în pusee, cu perioade de remisiune completă sau parţială, având o etiopatogenie complexă, în care rolul principal îl are interacţiunea factorului genetic (pattern poligenic ) cu factorii...
PNEUMONIA BACTERIANA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament În general, pneumonia poate fi definită ca o inflamaţie a parenchimului pulmonar de origine infecţioasă, care se caracterizează prin alveolită exudativă şi posibil infiltrat inflamator interstiţial, manifestată clinic prin condensare pulmonară şi sindrom infecţios toxic. Infecţia cu bacterii sau viruşuri...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
Dermatite frecvente la nou născuți și sugari – II Abordarea actuală a dermatitelor din primul an de viaţă este una complexă, ce vizează alături de o terapie activă, o îngrijire corespunzătoare a tegumentului nou-născutului şi sugarului, ţinând cont de particularităţile fiziologice ale acestuia la această vârstă.
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...
Acneea. Sfaturi pentru a va pastra pielea imaculata Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul , vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei .