Cele mai citite
 


Angina pectorala tratata homeopat
joi, 3 mai 2012   ::   2 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Au, ma doare!, Afectiunile inimii, Altfel de medicina, Corp sanatos
 

 

 

Angina pectorala este cea mai frecvent intalnita forma de debut a cardiopatiei ischemice. Ea se poate manifesta prin durere in zona anterioara toracelui (in drepul inimi) sau a sternului, dar si prin alt echivalent clinic: dispnee anxioasa (greutate in respiratie ),disconfort, tulburari de ritm cardiac dureri abdominale, oboseala etc. 

Simptomele anginei pectorale apar la efort fizic sau la emotii, au o durata de 2 pâna la 15 minute si cedeaza rapid la repaus si la administrarea nitroglicerinei. Criza dureroasa apare atunci când fluxul sanguin nu poate asigura necesarul de oxigen al cordului.

Atacurile anxioase sunt dureri cauzate de stres emotional excesiv, efort fizic , temperaturi extreme, mese copioase sau consum excesiv de alcool . În toate aceste situatii inima exercita un efort suplimentar daca nu are suficient oxigen si astfel apare durerea.

Nu orice durere toracica înseamna angina pectorala . Daca durerea disparedupa schimbarea pozitiei, dupa respiratie profunda sau daca are o durata foarte redusa nu se poate vorbi despre o durere anginoasa.

Forme clinice
Exista mai multe forme clinice ale anginei, stabilite în functie de simptomatologie, de modalitatea de aparitie (la repaus sau efort) si de orarul aparitiei ( angina nocturna ). Maladia este prezenta preponderent la barbatii între 40 si 50 de ani, iar frecventa ei creste cu vârsta. Femeile sunt rar afectate pâna la menopauza .

Durerea anginoasa da senzatia de presiune, uneori de arsura sau strivire si iradiaza în membrele superioare, în umar si pe fata interna a bratului stâng pâna în ultimele 2 degete.

Diagnosticul de angina pectorala se stabileste de catre medic , deoarece pacientul trebuie supus unor investigatii (EKG, analize de sânge, masurarea tensiunii arteriale etc.) pentru a se obtine o imagine completa a functiei cardiace .

Factorii de risc ai aparitiei anginei pectorale sunt: sexul masculin , vârsta peste 40 de ani, ereditatea (boli coronariene în familie), hipercolesterolemia, hipertensiunea arteriala fumatul diabetul zaharat si stresul .

Optati pentru un stil de viata sanatos
Aparitia acestei boli poate fi evitata prin alegerea unui stil de viata sanatos: renuntarea la fumat scaderea în greutate în caz de obezitate , evitarea alimentelor bogate în grasimi , practicarea de exercitii fizice . Dieta trebuie sa fie alcatuita din alimente hipolipemiante, mesele sa fie luate la ore fixe, reduse cantitativ, iar ultima masa sa fie cu minim 2 ore înainte de culcare.

Consultati medicul! Toate afectiunile medicale cronice care cresc riscul aparitiei bolii trebuie sa fie tratate. Daca angina pectorala este deja instalata, administrarea cu regularitate a medicatiei prescrise de medic va reduce frecventa si severitatea episoadelor anginoase.

Tratamentul se face în general la domiciliu, spitalizarea devenind obligatorie daca durerea este severa sau daca medicul constata evolutia anginei catre infarct miocardic acut. Medicamentele prescrise în angina sunt din categoria nitratilor si au, pe lânga actiunea benefica asupra inimii, si reactii adverse: cefalee ameteliscaderea excesiva a tensiunii arteriale .


Sursa www.musetel.ro 

Notare
Comentarii
de catalina
SI UNDE ANUME SE VORBESTE DESPRE TRATAMENT? POATE NU AM VAZUT BINE...
sau trebuie sa mergem la homeopat? schimbati titlul atunci totusi

de victor foca
rugaminntea mea este sa puneti tratamentul pe sait asa cum reese din descriere.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.
Durerile de spate Durerile de spate pot fi determinate atât de afecţiuni ale coloanei vertebrale cât şi de afecţiuni ale altor aparate şi organe. Bolile care ar putea produce dureri de spate pot fi ale aparatului respirator (pneumonie, cancer pulmonar), ale aparatului cardiovascular (angina pectorală, infarctul...
CardioFort - revascularizarea miocardului (cardiopatie ischemica, angina pectorala) - CSID Oana Cuzino prezinta in cadrul emisiunii Ce se intampla doctore un reportaj dedicat noii metode de revascularizare a inimii fara operatie - tratamentul CardioFort, disponibil in premiera in Romania in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral. Aproape 1 milion de romani sufera de cardiopatie ischemica, bolile...
CELE MAI RASPANDITE AFECTIUNI ALE FICATULUI Transformarea societatii romane intr-una de consum intens, stresul zilnic, alimentatia bogata in fast-food si saraca in fructe si legume proaspete, lipsa efortului fizic de orice fel, a schimbat destul de mult patologia digestiva in ceea ce priveste frecventa, varsta de aparitie si severitatea...
Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort Generalităţi Inima primeşte oxigen şi substanţe nutritive prin arterele coronare. În anumite împrejurări, în deosebi cand peretele arterelor se îngroaşă, lumenul arterelor se micşorează sau se astupă complet. Acest fenomen se produce datorită procesului ce începe din tinereţe numit - ateroscleroză...
Bolile cardiovasculare Cauza principala a tuturor bolilor este dezechilibrul energetic care se manifesta la nivelul intregului organism si al fiecarui organ in parte.