Cele mai citite
 


OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
'Directorul general al OMS va aproba foarte probabil luni o listă de ţări' ce vor primi donaţiile de vaccinuri împotriva gripei pandemice, a declarat medicul Marie-Paule Kieny, şefa departamentului de cercetare al OMS.

Grupurile farmaceutice francez Sanofi-Aventis şi britanic GlaxoSmithKline (GSK) vor furniza 150 milioane de doze, în timp ce compania americană Medimmune va livra un număr încă neprecizat.

Alte doze vor proveni din stocurile statelor dezvoltate, care au promis să pună la dispoziţia ţărilor sărace 10% din rezervele naţionale.

Potrivit OMS, distribuţia vaccinurilor în ţările sărace va acoperi aproape 2% din populaţie în următoarele 4-5 luni.

Marie-Paule Kieny a mai spus că producţia gloabă de vaccinuri împotriva gripei H1N1ar putea depăşi cele mai recente previziuni. În luna septembrie, OMS a revizuit în scădere, de la 5 la 3 miliarde, previziunile referitoare la numărul?dozelor de vaccin antigripal ce vor fi produse de companiile farmaceutice anual.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.